r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7928 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    619.5 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.9 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2993 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 7928 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.
  5. A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk
  6. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.
  7. A mascarponét 4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.
  8. A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 106192
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek