r
Nosalty Logó

Fekete mole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Fekete mole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 657 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 3947 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 123 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 657 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14617.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    3072 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    664 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3947 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Elkészítés

A moléhoz

  1. Egy nagyobb fazékban melegítsük az olajat közepes lángon 2-3 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, elmorzsolt kenyeret és elmorzsolt tortillát, a karikára vágott banánt, a felaprított fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.
  2. Időnként egyet keverve rajta főzzük kb. 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a jól összevágott szárított chiliket (én az egész társulatot betettem a késes aprítóba, és nyomtam rajta kettőt hármat).
  4. Főzzük újabb 10 percig. Közben daráljuk le a diót, mandulát és földimogyorót. Keverjük össze a tahinivel, majd adjuk az egészet a fazék tartalmához. Főzzük kb. 5 percig, amíg kicsit meg nem barnul a massza.
  5. Vegyük le a lángot kicsit, adjuk hozzá a csokit, a sót, az ánizst, a cukrot és a mazsolát. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Adjunk hozzá 2,5 deci alaplevet, és kis lángon, lefedve főzzük jó fél órán át, amíg sűrű és mahagóni színű nem lesz.
  6. Amíg fő, készítsük el a csirkét, a combokat mossuk le. Melegítsünk fel 3 ek zsírt, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és közepes lángon, lefedve, időnként megforgatva kb. 20 perc alatt süssük át teljesen. A bőrt nyugodtan hagyjuk rajta, és süssük ropogósra. Ha kész, tegyük félre.
  7. A mole szósz alatt zárjuk el a gázt, és hagyjuk hűlni 10-15 percig. A felét tegyük át turmixgépbe, és adjuk hozzá a maradék alaplevet. Krémesítsük össze.
  8. Öntsük vissza a többihez, jól keverjük össze. Akkor jó, ha kb olyan sűrű, mint a ketchup. Melegítsük újra. A csirkecombokat a szósszal vastagon leöntve a rizzsel együtt melegen tálaljuk.

A sáfrányos rizshez

  1. A rizst átmossuk, és egy kanál olajon kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, majd hozzáadjuk a sáfrányt is. Kis lángon, a szokásos módon főzzük készre.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19436
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikó híres szósza. Négy fő típusa van, a sárga, zöld, pueblai és a fekete, ami Oaxaca államból van. Minden háznál máshogy készítik, én igyekeztem egy olyan receptet találni, ami a legkevesebb extra hozzávalót kívánja, előre is elnézést kérek a sokfajta chili miatt. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek