r
Nosalty Logó

Fehérboros kagyló

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ramonika
Fehérboros kagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 474 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 946 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 66 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 474 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 946 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A kagyló elkészítéséhez

  1. A kagylót átmossuk, eltávolítjuk a bajuszkákat. A tisztítás hideg vízben történik. Egyenként átnyomkodjuk, hogy nem üres-e valamelyik kagyló, mert ebben az esetben fekete lesz a főzött kagyló.
  2. A fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fél csirkés leveskockát, és 1 percig forraljuk.
  3. beletesszük a kagylót és ráfacsarjuk a citromlevet.
  4. Kb. 5 percig főzzük fedő alatt, ha minden kagyló kinyílt, elkészült az étel.
  5. Még melegen citromkarikákkal tálaljuk, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 51616
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 29.

Ajánló

Hasábburgonyával tálalom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehérboros kagyló
Ramonika 32 recept

Egy nyaralás alkalmával kóstoltam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia !! Milyen bort használtál hozzá ?

Ramonika

Szia! Én félszáraz bort használtam,de jó a száraz is.

Törölt felhasználó

szia! fagyasztott kagylóval is lehet csinálni? ha igen, mit kell csinálni a kagylóval el?tte...felolvasszam? köszi, Ági

Ramonika

Szia! Én forró víz alá tartottam 2-3 percig,majd sz?r?be lecsöpögtettem. De megcsináltam üveges kagylóból is,azt is lecsöpögtettem jól.

catalinca

Én nem adnék hozzá leveskockát, hanem a fehérbor mellé még valami er?set. Normandiában calvadossal ízesítik a f?z?levet, én már próbáltam tokaji borpárlattal is - sokkal decensebb íze van, mint leveskockával. A fokhagyma mellé 1 nagy fej felkarikázott fehér hagyma is jót tesz neki. Elég 3-4 percig f?zni, mert megkeményedik és rágós lesz.

Ramonika

Majd kipróbálom,köszi. Üdv. R.

yens

Szia, belgiumban èlek a kagylo orszàgàban, most kezdodott az igazi szezon,ugye ami honap r-rel vègzodik. Ma foztem, sajna elfogyott mire foto lett volna. Fehèrboros kagylo 1 kg-hoz, 350 g vegyes zold zoldsèget,hagymàt megpàrolni 5-1O perc alatt, hozzà a megmosott kagylo, kagylofuszer (elhagyhato), so, sok bors, tovàbb fozzuk mig kinyilnak, kb 5-10 perc,ezalatt kozzàontunk 1-max 2dl szàraz fehèrbort,ès ràzogatjuk az edènyben. Vizet nem,az kifo a borbol. Sult krumplival azonnal tàlaljuk,melegiteni nem lehet,max fèl percet mikroban. Udvozlettel Yens

yens

kifelejtettem h azonnal tegyètek az edènybe a hutobol alapos hideg vizes àtmosàs utàn, 10 perc alatt is màr szobahomèrsèkleten nyiladoznak ki.

Hozzávalók

A kagyló elkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek