r
Nosalty Logó

Farkiréti diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csirita
Farkiréti diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 830 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 6644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A diós főtt krémhez

Összesen 365 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 830 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    435.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    3142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2119 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    2143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2683 micro
Összesen 6644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós főtt krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, kristálycukrot és ezeket jól kikeverjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. Lazán hozzákeverjük a 10 evőkanál lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket a kikevert tojássárgájákhoz. Ne törjük!
  5. Sütőpapírral bélelt, oldalán kivajazott (26 cm-es) tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
  6. Amikor a tészta szépen feljön és rózsaszínné válik, akkor visszavesszük 170 fokra és fogvájóval ellenőrizzük.
  7. Főtt diókrém elkészítése:
  8. Robotgép segítségével kikavarjuk a tojássárgájákat cukorral, felengedjük tejjel, majd hozzáadjuk a réteslisztet.
  9. Főzőlapon felforraljuk és beletesszük a darált diót. A tűzön még kavarjuk, majd kirakjuk hűlni.
  10. A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  11. Ezt összekeverjük a kihűlt diós masszával és ízlés szerint rummal ízesítjük.
  12. Torta összeállítása:
  13. A kihűlt piskótát 3 rétegre vágjuk
  14. Az alsó piskótarétegre kenünk kb. fél centi vastagon diókrémet. Rátesszük a második lapot.
  15. Az is megkenjük vékonyan diókrémmel, és erre rákenjük a szűrőn átpréselt baracklekvárt.
  16. Ezután a legfelső lap alját, ami a lekvárral érintkezik, be kell kenni vékonyan diókrémmel, hogy ne áztassa el a felső lapot.
  17. Ezután az összeállt tortát körben bekenjük diókrémmel.
  18. Tetejét pirított diódarabokkal díszíthetjük.
  19. A tortát dupla adag esetén négy rétegre is oszthatjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 45271
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csirita 1 recept

Régi időkben a tanyavilágban, Farkiréten az iskola tanítónője minden karácsonykor ezzel lepte meg családját, azaz bennünket. Idő- és munkaigényes édesség, de minden fáradságot megér.

Hozzávalók

A piskótához

A diós főtt krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek