r
Nosalty Logó

Fára mászó hangya (kínai tészta)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Fára mászó hangya (kínai tészta)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    4718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 1215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aszárított gombát körömnyi darabokra összetörjük (máskülönben akkora lesz, mint egy malacfül).
  2. Az újhagyma fehér részét vagy egy kevés pórét vékonyra felkarikázunk.
  3. A húslevest jól felforrósítjuk, egy merőkanálnyiba beáztatjuk a gombát, a maradékban pedig legalább 20 percigáztatjuk az üvegtésztát, fedővel lefedve.
  4. A wokot vagy egy serpenyőt jól felforrósítunk, beleöntjük az olajat, körbefuttatjuk, rádobjuk a hagymát, pirítjuk.
  5. A hagymához adjuk a leszűrt, megpuhult és megdagadt gombát, folyamatosan keverjük.
  6. Majd hozzáadjuk a darált húst, éskevergetve megpirítjuk, megpároljuk.
  7. Közben alaposan befűszerezzük a szójaszósszal, a Hoisin-mártással, a Worcester-mártással. Ízlés szerint csípős mártást, borsotis adunk hozzá. Ne sózzuk, mert minden mártás (és a húsleves is) sós!
  8. Ha a hús már puha, leszűrjük a beáztatott tésztát (ne legyen tévedés, nem kell megfőzni, megpuhul a forró levesben), ollóval 2-3 vágással kisebbre szabdaljuk, és belekeverjük a fűszeres húsba. Megkóstoljuk, és ha szükséges, kedvünk szerint még fűszerezzük.
  9. Legvégül keverjük hozzá a szezámolajat, hogy frissen kiérződjön az illata.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28752
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Semmi sem kell hozzá, magában is tökéletes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fára mászó hangya (kínai tészta)
koszider 91 recept

Ezt a bizarr nevű, de annál finomabb kínai egytálételt először egy étteremben ettem – nem álkínai büfében, hanem valódi, jóravaló étteremben. Később felfedeztem Yan-Kit: Klasszikus kínai szakácskönyvében is (Budapest 1994, 144. oldal). Pikáns, fűszeres, illatos, nagyon eteti magát! Az eredeti receptben szójabab-paszta is szerepel, ezt váltottam ki a sűrű, ízletes Hoisin-mártással – ami máskülönben a kedvencem, sokkal jobb és intenzívebb ízű, mint a szójaszósz, minden kínai ételhez csak ajánlani tudom!  Az édeskés szójamártások ellensúlyozására a recept sherry-t használ, én ezt a savanykás Worcester-mártással helyettesítettem (a lényege annak is a szója, épp jó a kínai kajákhoz). Nagyon gyors étel, míg ázik a tészta, elkészül a hús, összekeverjük és már neki is eshetünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!