Fára mászó hangya (kínai tészta)

- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
50g üvegtészta176 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
25g fafülgomba6 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
1g hoisin-szósz1 kcal
-
4 kcal
-
2g szezámolaj18 kcal
-
8g chiliszósz2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
100g üvegtészta351 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
-
50g fafülgomba12 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
1g hoisin-szósz2 kcal
-
8 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
17.6g darált sertéshús32 kcal
-
5.9g üvegtészta21 kcal
-
58.8g szárnyas alaplé4 kcal
-
2.9g fafülgomba1 kcal
-
10.8g újhagyma2 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
0.1g hoisin-szósz0 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.2g szezámolaj2 kcal
-
0.9g chiliszósz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2921 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 2359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 199.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5842 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 4718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 399.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 703 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1312 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 l szárnyas alaplé
-
2 közepes db újhagyma
-
2 ek szójaszósz
-
1 ml hoisin-szósz
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 teáskanál szezámolaj
-
1 ek chiliszósz
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Aszárított gombát körömnyi darabokra összetörjük (máskülönben akkora lesz, mint egy malacfül).
- Az újhagyma fehér részét vagy egy kevés pórét vékonyra felkarikázunk.
- A húslevest jól felforrósítjuk, egy merőkanálnyiba beáztatjuk a gombát, a maradékban pedig legalább 20 percigáztatjuk az üvegtésztát, fedővel lefedve.
- A wokot vagy egy serpenyőt jól felforrósítunk, beleöntjük az olajat, körbefuttatjuk, rádobjuk a hagymát, pirítjuk.
- A hagymához adjuk a leszűrt, megpuhult és megdagadt gombát, folyamatosan keverjük.
- Majd hozzáadjuk a darált húst, éskevergetve megpirítjuk, megpároljuk.
- Közben alaposan befűszerezzük a szójaszósszal, a Hoisin-mártással, a Worcester-mártással. Ízlés szerint csípős mártást, borsotis adunk hozzá. Ne sózzuk, mert minden mártás (és a húsleves is) sós!
- Ha a hús már puha, leszűrjük a beáztatott tésztát (ne legyen tévedés, nem kell megfőzni, megpuhul a forró levesben), ollóval 2-3 vágással kisebbre szabdaljuk, és belekeverjük a fűszeres húsba. Megkóstoljuk, és ha szükséges, kedvünk szerint még fűszerezzük.
- Legvégül keverjük hozzá a szezámolajat, hogy frissen kiérződjön az illata.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 28312
- Feltöltés dátuma: 2010. december 11.
Ajánló
Semmi sem kell hozzá, magában is tökéletes!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ezt a bizarr nevű, de annál finomabb kínai egytálételt először egy étteremben ettem – nem álkínai büfében, hanem valódi, jóravaló étteremben. Később felfedeztem Yan-Kit: Klasszikus kínai szakácskönyvében is (Budapest 1994, 144. oldal). Pikáns, fűszeres, illatos, nagyon eteti magát! Az eredeti receptben szójabab-paszta is szerepel, ezt váltottam ki a sűrű, ízletes Hoisin-mártással – ami máskülönben a kedvencem, sokkal jobb és intenzívebb ízű, mint a szójaszósz, minden kínai ételhez csak ajánlani tudom! Az édeskés szójamártások ellensúlyozására a recept sherry-t használ, én ezt a savanykás Worcester-mártással helyettesítettem (a lényege annak is a szója, épp jó a kínai kajákhoz). Nagyon gyors étel, míg ázik a tészta, elkészül a hús, összekeverjük és már neki is eshetünk!