r
Nosalty Logó

Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1206 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 301 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1206 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A négy doboz 125 g-os citromos joghurtot egy lábasba öntjük, mehet hozzá a zselatin, a cukrok, a citromhéj, és lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett felforraljuk. Forrást követően pár percig főzzük, majd lezárjuk, félrehúzzuk, hagyjuk hűlni.
  2. Eközben a tejszínt a fixálóval gépi habverőver pár perc alatt felverjük.
  3. Ha a joghurt langyosra hűlt (ne várjuk meg, míg teljesen kihűlt, mert akkor a zselatin miatt megköt!), óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot.
  4. A kész krémet tetszőleges formába öntjük (én őzgerinchez hasonló formát használtam), a tetejét megszórjuk gyümölccsel (jelen esetben szeder volt otthon, de bármilyen más bogyós gyümölcsvagy befőtt megfelelő), és pár órára hűtőben hagyjuk dermedni. Előzetesen a formát kibélelhetjük sütőpapírral,fóliával, hogy majd könnyebb legyen a megszilárdult joghurttortát kiemelni, felszelni.
  5. Tálalás lekvárral, gyümölccsel. Könnyed, egészséges, laktató desszert!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6622
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Ajánló

Desszertként vagy vacsira is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fanyar joghurttorta Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Nyáron alap hozzávaló a gyümölcs a desszertekbe, de számomra a citrom is vezérfonál. Jobban esnek a nagy melegben az enyhén fanyar édességek, így született ez a joghurttorta is. Ha nincs otthon citrom, citromlével vagy akár citromsavval is helyettesíthető. A lekvár az édesszájúak kedvéért került a tányérra, a falatokat megmártogathatjuk benne.:) A képen látható lekvár sztíviával készült eperlekvár.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek