r
Nosalty Logó

Fahéjas-kakaós foszlós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fahéjas-kakaós foszlós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 470 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 470 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4067.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 5626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A lisztet, tejet, tojást, csipet sót, maradék cukrot, olvasztott margarint, felfuttatott élesztőt kidagasztjuk kézzel vagy dagasztógéppel. 40-50 percet hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, megfelezzük a tésztát. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, hogy egynemű tésztát kapjunk. A másik felét tepsi méretűre kinyújtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, félbehajtjuk, és újra kinyújtjuk tepsi méretűre. Nyújtófára tekerjük, és óvatosan sütőpapíros tepsibe simítjuk. Meghúzgáljuk a sarkait, hogy teljesen kitöltse a tepsit. Pizzavágóval, vagy derelyevágóval hosszában ujjnyi csíkokra vágjuk. (Fontos, hogy ezek a mozzanatok már a tepsiben történjenek, különben nem tudjuk átemelni a tepsibe.) A barna tésztánkat szintén kinyújtjuk tepsi méretűre, viszont ezt keresztben vágjuk ujjnyi csíkokra.
  3. A fehér tésztánkon minden második tésztacsíkot feléig visszahajtunk, és a hajtás tövébe helyezünk egy barna tésztacsíkot. Visszahajtjuk őket. Most azokat hajtjuk fel, amik az előbb lent maradtak, és ide is helyezünk egy barna tésztacsíkot. Addig, míg a tepsi széléhez nem értünk. Ekkor fordítunk egyet a tepsin, és a másik oldalon is megcsináljuk ugyanezt. A maradék barna tésztacsíkkal pedig készítünk körben egy keretet a sütinek. Így egy szép szőttes mintát kaptunk. És tényleg úgy néz ki, mint egy lábtörlő. Begyújtjuk a sütőt, és 20 perc múlva betesszük, addig még kel egy kicsit.1 felvert tojással megkenjük a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Készíthetünk hozzá vaníliasodót. Tányérra merünk belőle, majd erre helyezünk egy szelet kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3202
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-kakaós foszlós kalács
SweetSzenilla 57 recept

Más néven "lábtörlő süti", mivel össze kell szőni a tésztát. Legelterjedtebb a virslis lábtörlő. De ez egy édes, könnyű kelt tészta. Remekül illik hozzá a vaníliasodó vagy egy bögre kakaó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek