r
Nosalty Logó

Fahéjas csavart karamellás öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas csavart karamellás öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4806 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 335 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2899.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4806 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet összemelegítjük a mézzel, a margarinnal, majd langyos állapotban beleöntjük az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Közben a liszttel elkeverjük a sót, a tojássárgáját, és hozzáöntjük a kovászt. Megdagasztjuk, és 3/4 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A margarint felolvasztjuk a cukorral, fahéjjal, és a megkelt, majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtott tésztára kenjük, amit ezután felcsavarunk. Ha kimarad egy kevés fahéjas keverék nem baj, mert a végén még rá lehet kenni sütés előtt. A csavarást lehet két részletben is csinálni, fele-fele mennyiséggel, vagy az egy nagyot ezután ketté kell osztani.
  4. A felcsavart tésztát hosszában félbevágjuk úgy, hogy az egyik végénél még éppen, hogy egyben maradjon, majd a két tésztacsíkot egymáson átcsavarjuk, mintha fonat lenne, csak két szálból.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csavartunkat kör alakzatban, a végeit összeillesztve. Ilyenkor még ha marad töltelék, meg lehet kenni a tetejét.
  6. Körülbelül 20 perc alatt készre sül, addig a másik felét is ugyanígy megformázzuk, sütőpapírra helyezzük, majd megsütjük.
  7. Közben a díszítéshez a mogyorót hirtelen megpirítjuk, és mozsárban apró darabokra törjük.Ezt követően elkészítjük az öntetet, melyhez a cukrot megkaramellizáljuk, ha már szép színt kapott hozzákeverjük a margarint, a tejet, a tejszínt, és forralunk rajta párat. Amennyiben sűrű lenne, a folyadék (tej, tejszín) mennyiség emelésével javítható. Ezt érdemes fogyasztás előtt elkészíteni, mert az állásban nagyon besűrűsödik az öntet.
  8. Tálaláskor a fahéjas csavartat leöntjük a karamellel, és megszórjuk a tetejét a pirított mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 60761
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

A fahéjas csiga továbbgondolása.

Hozzászólások

Zúza

Ínycsiklandó, és a fotó is nagyon szép. Már a pici képekr?l tudom, hogy melyik a te recepted. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm, örülök, hogy tetszenek :)

Fahéj

Gyönyör? a kép és fantasztikus a recept! Tudom, hogy imádnám. :) Szavazok rá, de most komolyan. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm Fahéj és a szavazatot is :)

Torma

A recept is jó,de a fotó szuper! GRATULA, üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Köszönöm Torma :)

Törölt felhasználó

Mar sul a sutoben. Nekem ez a nyero! :)

Törölt felhasználó

Remélem finom lett :)

Timcsi66

Ha ez olyan finom is, mint amilyen gyönyör? és ínycsiklandó, akkor az csodás! A hét végén ez lesz a menü csúcspontja! Köszönöm! Én ma erre szavaztam! :-)

Törölt felhasználó

Szívesen, biztosan sikere lesz, mert nagyon finom :) és köszönöm a szavazatot!

erika molnárné

Köszönöm a receptet. Most sütöm. Nagyon szeretem a fahéjas sütiket, és a karamellöntetet is. Nagyon jó párositás. Mégegyszer köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen, én is imádom a fahéjat és pont ez az az édesség, amiben nyugodtan mehet bele b?ven, mert a f? alkotója. A mogyoró és karamell öntet meg csak egy kis plusz, hogy még nagyobb legyen a hatás :)

Zsuzsamama56

Gyönyör?séges,akár az aki sütötte.Nagyon ügyes vagy,irigyellek, mert fiatal vagy,de azért én is tudok ám sütni jókat!

Törölt felhasználó

Köszönöm a szép szavakat :)

Timcsi66

Megcsináltam a hét végén! Nem csalódtunk, de nálunk a karamellöntet a jöv?ben kimarad :-) Viszont maga a süti nagyon-nagyon-nagyon ízlett mindenkinek, tehát csakis dupla adagból készül a jöv?ben! Köszönjük a fincsi és nem utolsó sorban látványos receptet!!!

Törölt felhasználó

Szívesen, örülök, hogy ízlett. A karamell öntetet, pedig mindenki ízlése eldönti, mi lehet azért vagyunk oda érte, mert édesség jöhet minden fokon és mennyiségben :)

gitti

Ma ez volt az ebéd nagyon finom köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Szívesen :)

Törölt felhasználó

Tökéletes!

veronikasára

Én reszeltem almát a töltelékbe és a tetejére is raktam. Illik hozzá, nagyon finom lett :)

Törölt felhasználó

Most sütöttem,nagyon finom legközelebb dupla adagot készítek. Gratulálok!!!

Alízke

Jézusom, de guszta - már azon filózom, hogy mikor tudom elkészíteni! :) Karamell jöhet amúgy is, minden mennyiségben. ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek