r
Nosalty Logó

Estike 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Estike 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2879 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2879 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  2. A porcukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat robotgéppel habosra keverjük kb. 5 perc alatt.
  3. Ebbe a keverékbe belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  4. Egy nylonzacskó sarkán lyukat vágunk, és a zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 5 Ft-os nagyságú "érméket" készítünk. A mazsolát lecsepegtetjük, és minden egyes halomra helyezünk egyet.
  5. Nevéből is kiindulva egy éjszakán keresztül pihentetjük, majd reggel sütjük. Nem biztos, hogy az a sütési idő, amit írtam elég, vagy szükséges. A lényeg, hogy a színe hasonlítson a képen találhatóhoz. Nagyon fontos, hogy a sütőajtót ne nyissuk rá, mert úgy viselkedik, mint a piskóta!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 26825
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Egyszerű aprósüti akár teához vagy kávéhoz, esetleg magában fogyasztva, a lényeg, hogy ropogós és édes. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az éjszakai pihentetés elvileg azért kell, hogy a rétegek olyan szépen szétváljanak, ahogy a képen is látszik. Alul kellene lennie egy "tömörebb" résznek,  a tetején pedig egy ropogós, habcsókra emlékeztető rétegnek. Nem kell megijedni, ha nem válik szét, nekem is még csak egyszer sikerült. :P Ha valaki esetleg rájönne, mi a titok nyitja, akkor nagyon megköszönném, ha megosztaná velem is! A lényeg viszont annyi, hogy így is, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek