r
Nosalty Logó

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 917 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 5497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 917 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    603 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Elkészítés

A tokányhoz

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy lábasban lepirítjuk. Kihalásszuk a pörcöket, majd üvegesre pároljuk a szalonnazsíron a vöröshagymát.
  2. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd kevés vizet adunk hozzá, és lepirítjuk, óvatosan, nehogy odakapjon.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott marhahúst, sózzuk, majd kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk. (Figyeljünk rá, hogy mindig legyen a hús alatt egy kevés víz. Ezt folyamatosan pótolni kell!)
  4. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadhatjuk a csíkokra vágott sertéshúst is, majd sózzuk-borsozzuk, és további 15-20 percig pároljuk.
  5. Felaprítjuk a paprikákat, paradicsomot, és ezeket is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg a húsok teljesen megpuhulnak. Selymes, sűrű szaftot kell kapnunk.
  6. Közben elkészítjük a tojásos nokedlit.
  7. Egy kis tálban simára keverjük a tejfölt a liszttel, majd egy kevés (0,5-1 dl) vízzel, és folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk.
  8. Felforraljuk, majd a tojásos nokedlivel és kisült pörccel tálaljuk.

A tojásos nokedlihez

  1. Egy nagy tálban felverünk 2 db tojást, a só és a víz társaságában.
  2. Folyamatos keverés mellett, részletekben hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk a masszát, majd néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés olajjal összeforgatjuk.
  4. Egy kis tálban felverjük a maradék 4 tojást, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat vagy zsírt hevítünk, beleforgatjuk a nokedlit, majd leöntjük a felvert tojásokkal, végül lazán összeforgatjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 39760
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi erdélyi ünnepi étel, aminek az egyedülálló ízét a különféle húsok (sertés, marha, borjú) adják, tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával vagy galuskával. Ez a verzió most kétféle hússal és tojásos nokedlivel készült, házi recept alapján.

Hozzávalók

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek