r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös túrókrémes torta - saját ötlet alapján

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
07orsi10
Erdei gyümölcsös túrókrémes torta - saját ötlet alapján
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 675 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6715 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 218 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 675 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10596.9 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3652 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.1 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 6715 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kikeverünk keményre. A tojássárgákat, olajat, tejet, maradék cukrot összekeverjük. Ehhez hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, kakaópor. Végül mindenhárom részt összekeverjük egy egésszé.
  2. Kb. 160 fokon, kb. 20-25 percig sütjük a piskótalapokat. Mindenképpen végezzünk tűpróbát! (Ebből a mennyiségből kb. 3-4 vékonyabb kakaós piskótaréteg lesz.) Várjuk meg, míg teljesen kihűl mindegyik tészta.

Krém

  1. Tejszínhabot felverjük, hozzáöntünk ízlés szerint porcukrot (én általában 4-5 evőkanállal szoktam belerakni, nem túl édesre elkészítve). Majd belerakjuk a mascarponet, túrót, zselatinfixet. Végül a fagyasztott erdei gyümölcsöket (lehet más gyümölccsel is készíteni!). Ha nagyon folyósnak tűnik a krém, akkor még rakjunk bele zselatinfixport. Arra figyeljünk, hogy idővel ez megköt, a túl kemény krém sem jó!
  2. Tortakartonra rakunk egy állítható tortakarimát. Belehelyezzük az első kakaós piskótát, rákenünk egy adag túrókrémet, majd jön a 2. kakaós piskótalap. Ekkor én a tortakarima szélére belülről sütőpapírt szoktam helyezni, majd a karimát jól megszorítom, így felveszi a krém, tortalap is a tortakarima formáját és szép, egységes széle lesz.
  3. A 2. kakaós lapra is krémet töltünk, majd ráhelyezzük az utolsó tortalapot, és krémmel zárjuk tortát. (Ha valakinek 4 tortalapja van, addig rétegezi, amíg el nem fogy a tészta - és krém).
  4. A tetejére én Cukrászhabot szoktam felverni, habzsákba tölteni és dekorálni. A képen kétféle hab van a torta tetején. Először a sima Cukrászhabból raktam ki a torta szélét, majd a megmaradt habba öntöttem egy kevés kakaóport, és azzal is készítettem egy habos kört a torta tetején. Különböző tortadekorációs elemekkel dekoráltam még (pl. ostyavirág, csokitábla, csokirudak, rolettik, gyümölcsök stb.).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 123
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
07orsi10 4 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek