r
Nosalty Logó

Epres túrós torta ZsikeHm konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrós torta ZsikeHm konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 5004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 264 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9237.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    3130 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 5004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A langyos vajat és a cukrot keverjük habosra a mixerrel.
  2. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá, és alaposan dolgozzuk össze.
  3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze a vajas-cukros masszával.
  4. Adagoljuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  5. Az egészet keverjük össze.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süssük. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez

  1. Keverjük össze az áttört túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Verjük fel a tejszínhabot, amikor teljesen megkeményedett, dolgozzuk bele a túrós masszába.
  3. Adjuk hozzá egy citrom reszelt héját és a kevés natúr joghurtot.
  4. Kenjük a tortára a krémet, majd a kívánt módon díszítsük eperdarabokkal.
  5. Néhány órát pihentessük a tortát a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7709
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom névnapjára készítettem ezt az epres-túrós finomságot, nagy sikere volt. Mi nem szeretjük a zselét, de aki gondolja, tehet rá.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek