r
Nosalty Logó

Epres-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Epres-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1271 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félbe vágjuk őket (ha nagyok, akkor inkább harmadoljuk).
  2. Kibélelünk folpack-kal egy püspökkenyérsütő formát, úgy hogy jóval túllógjon a peremén, és az aljában egy rétegben szépen egymás mellé helyezgetjük az epreket (a közepükkel lefelé).
  3. A túrót egy tálba tesszük, egy villa segítségével kissé összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a citrom héját. Ha alposan elkevertük és elég édesnek találjuk, akkor mehet bele a zselatinfix, amivel szintén jól elkeverjük.
  4. A túrókrém felét rákanalazzuk a lerakott eperre, és óvatosan elsimítjuk rajta, úgy hogy az eperdarabok ne mozduljanak el, és közéjük is bemenjen a krém.
  5. Ezután piskótakorong (vagy babapiskóta) réteg következik, szép szorosan egymás mellé pakolva. Kevés, kb. fél dl tejet langyosítunk és ezzel (úgy a fele mennyiséggel) meglocsolgatjuk a piskótát. De azért csak óvatosan, ne maradjon száraz, de ne is áztassuk el nagyon, mert még a krémből is vesz majd fel nedvességet.
  6. Jöhet újra az eper, aztán a krém és végül a piskótaréteg. Ezt a piskótaréteget is meglocsoljuk tejjel. A túllógó fóliát visszahajtjuk a süteményre, és lehetőleg légmentesen zárjuk le. Picit le is nyomkodhatjuk, de csak óvatosan.
  7. Hűtőbe tesszük 8-10 órára. Tálalás előtt, a fóliát kihajtjuk, és egy tálra borítjuk a süteményt, majd óvatosan lehúzzuk róla.
  • Tepsi mérete: 30X10X10
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17911
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Más friss gyümölcsökkel is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt itthon egy kis eprem, amiből valami egyszerű édességet akartam készíteni, és ezt találtam ki. Tudom, a fénykép hagy némi kívánnivalót maga után, de sajnos épp nem volt fényképezőgépem, úgyhogy telefonnal készült a kép, illetve tálat sem találtam, amire ráfért volna, így ezt a csúnya pizzatányért kellett alkalmaznom. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?