r
Nosalty Logó

Epres charlotte, ahogy edan készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Epres charlotte, ahogy edan készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Lekvárhoz

Joghurtos krémhez

Összesen 162 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Lekvárhoz

Joghurtos krémhez

Összesen 1310 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Lekvárhoz

Joghurtos krémhez

Összesen 78 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 162 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1310 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Lekvárhoz

Joghurtos krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Készítsünk elő egy félgömb alakú salátás tálat, és egy sütőpapíron rajzoljuk körbe az alját, ugyanis az egyik piskótánknak ekkorának kell lenni. A félgömb alakú tálat béleljük ki folpack-kal, így könnyű lesz belőle kiemelni a sütit. Egy másik sütőpapírt is készítsünk elő, ezen sül majd a tekercsnek való piskótalap. A sütőpapírt vékonyan kenjük meg olajjal, így biztosan nem ragad majd rá a tészta.
  2. A tojásokat válasszuk szét, a lisztet keverjük el a sütőporral. A fehérjét kezdjük habbá verni a csipet sóval, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a nyírfacukrot, és verjük egészen keményre, végül a keverőgép fordulatszámát mérsékeljük minimálisra, és eresszük a habba a tojások sárgáját is, ha elkeveredtek, akkor kapcsoljuk ki a mixert, és 2-3 részletben, fakanállal (vagy spatulával) keverjük alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojáskrémhez a lisztet.
  3. Amikor már egynemű a tészta, 1/4-ét simítsuk az előrajzolt körre, a maradékot egy 30x30-as tepsibe helyezett sütőpapíron terítsük el. Légkeveréses sütőben egyszerre megsüthetjük a két piskótát (20 perc, de ellenőrizzük tűvel), sima gázsütőben praktikus először a tekercsnek valót megsütni, utána pedig a kört. A tekercsnek valóról még forrón válasszuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel a piskótát, így hagyjuk kihűlni.

Lekvárhoz

  1. A lekvárhoz tegyük fel főni az epret (250 g), ha már felforrt, vegyük le, és turmixoljuk össze, és adjuk hozzá az édesítőt.
  2. A pudingport keverjük simára 1 dl vízben, és adjuk az eperpüréhez, kis időre tegyük vissza a tűzre, és forraljunk rajta egyet-kettőt. Kevergetve hűtsük szobahőmérsékletűre.
  3. A szintén meghűlt piskótatekercset tekerjük ki, és ezzel a "lekvárral" kenjük meg, majd tekerjük vissza, és hagyjuk állni 1 órát.

Joghurtos krémhez

  1. A joghurtos krémhez daraboljuk fel az epret, és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vaníliát (vagy vaníliás nyírfacukrot), a sima nyírfacukrot és a vízben elkevert zselatint, főzzük forráspontig. Zárjuk el alatta a tüzet és öntsük hozzá a joghurtot is, majd habverővel keverjük egyneművé az alkotórészeket. Kevergetve hűtsük langyosra, mert melegen még túl folyékony, ha így öntenénk a piskóták közé, akkor eláztatná azt. (Akár hideg vízfürdőbe is állíthatjuk az edényt, úgy gyorsabban megy.)
  2. Végül szeleteljük fel a piskótatekercset (kb. 1 cm-es darabokra). Az előkészített salátás tálat kezdjük kirakni a tekercsekkel a közepétől a széle felé haladva. Öntsük a csigákra a dermedőfélben lévő epres joghurtot, majd a tetejére helyezzük rá a piskótakorongot is. Fedjük le folpack-kal, és tálalás előtt hűtsük legalább 6 órán keresztül.
  3. Tálaláshoz bontsuk le a tetejéről a folpack-ot, tegyünk rá egy tortatányér, majd egy határozott mozdulattal borítsuk rá, végül szabadítsuk meg a maradék folpack-tól is. Díszíthetjük gyümölcsökkel, csokiforgáccsal vagy tejszínhabbal is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7117
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt mondta a kedvenc zöldségesem, hogy most már vihetek az epréből, nem fogom megbánni... Gondoltam, próbára teszem! 16 szeletre vágva 1 szeletben 116 kcal és 13,5 ch van.

Hozzávalók

Piskótához

Lekvárhoz

Joghurtos krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek