Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres bao

Epres bao
Epres bao
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eljött az eperszezon ideje, és ha van kedved kísérletezni, akkor készítsd el te is bátran a híres ázsiai gőzgombóc édes, epres verzióját. Nekünk bejött!

hozzávalók / 3 adag

Bao tészta

Epres töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük egy keverőtálba a lisztet, a cukrot, az olajat, az élesztőt, a sót és a tejet. Alaposan dolgozzuk össze, amíg fényes, feszes lesz a tészta.
  2. Takarjuk le, és hagyjuk minimum 1 órát kelni, amíg a duplájára nő.
  3. Amíg kel a tészta, készítsük el az epres tölteléket: 300 g epret tegyünk egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét és héját, a vaníliaaromát és a bazsalikomot. Főzzük 5 percig, majd turmixoljuk le. Keverjük ki a keményítőt a vízzel, majd öntsük hozzá, és folyamatos keverés mellett főzzük további 3-4 percig. Húzzuk félre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Miután megkelt a tészta, szedjük szét 9 egyforma darabra (kb. 60g/db). Formázzunk belőlük gombócokat, majd nyújtsuk ki nagyjából 2-3 mm vastagságra. Fogjunk egy epret, és egy evőkanálnyi tölteléket formázzuk köré (vizes kézzel). Helyezzük a kinyújtott tészta közepére, majd hajtogassuk rá a tésztát, a tetejét csípjük össze.
  5. Vízgőz felett, lefedve pároljuk legalább 10 percig a gombócokat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 5 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1139 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
finomliszt 280 g
cukor 80 g
1 kávéskanál
napraforgó olaj 15 g
friss élesztő 6 g
tej 150 ml
eper 400 g
cukor 100 g
vaníliaaroma 1 tk
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
bazsalikom 2 levél
étkezési keményítő 3 evőkanál
víz 1 dl