r
Nosalty Logó

Emeletes gesztenyés-ananászos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes gesztenyés-ananászos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 1227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 14706 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 266 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    3730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15165.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    567 mg
  • Kálcium
    3176 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    5908 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2360.6 g
  • Cukor
    1561 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3864 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    794 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    3023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5012 micro
Összesen 14706 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A téglalap alakú tortához

  1. Először elkészítjük a három darab piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  2. A piskóták sülése közben elkészítjük a kétféle tölteléket.
  3. Ananászkrém: az ananászról leöntjük a levét és apró kockákra daraboljuk. Egy tálba beleöntjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Végül a felvert hulalát (növényi tejszín)is beleforgatjuk, és krémesre keverjük. Hűtőbe rakjuk.
  4. Gesztenyekrém: a gesztenyemasszát villával összetörjük, és hozzáadjuk a margarint. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert hulalát (növényi tejszínt). Rumaromával ízesítjük, krémesre keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
  5. A téglalap alakú piskótát kétlapra vágjuk, és megtöltjük az ananászos krémmel. Kívülről is bekenjük az egészet krémmel. Ha kész, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A két szív alakú piskótát három-három lapra szeleteljük, majd jöhet a gesztenyekrém. Mindegyik lapot megtöltjük, kívülről viszont a tejszínhabbal vonjuk be, azért mert a gesztenyés krém átütne a fondant-on. Ezt is hűtőbe rakjuk kb. fél órára.
  7. Az idő leteltével kivesszük a téglalap alakú tortánkat, amibe a szívek ráhelyezésének megfelelően tartórudakat vágunk, és beleszurkáljuk a tortába. A két szív alakú tortát bevonjuk fondanttal és ráhelyezzük őket a nagy tortára.
  8. Ezután már csak a díszítés van hátra. Mindenki ahogyan szeretné, úgy díszíti (a fondantot, rózsákat és leveleketaz előző napokban készítettem el).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4230
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleim 30. házassági évfordulójára készítettem ezt a tortát. Nagy örömet szereztem vele, és ez volt a célom. Az biztos, hogy megérte a fáradságot!!!

Hozzávalók

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek