r
Nosalty Logó

Egyszerű epres sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Egyszerű epres sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 5911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 5911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. A kekszet kimérjük és ledaráljuk. A porcukrot átszitáljuk, a vajat megolvasztjuk, majd az egészet elkeverjük egymással. Körülbelül 25 cm átmérőjű piteformába öntjük és kézzel alaposan lelapogatjuk és elegyengetjük.
  2. Ha ezzel megvagyunk, mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 10 percre. Amikor letelt az idő, félrerakjuk és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  3. Amikor a tésztaalap kihűlt, ráöntjük a krémet. A sütőt légkeverésen 150 C fokra melegítjük elő. A sütő aljába egy hőálló edénybe kb. 1 liter forró vizet helyezünk.
  4. A sajttortát így 50 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük és hagyjuk formában hűlni.

Krém

  1. Ehhez egy keverőedénybe kimérjük a mascarponét, a cukrot, a keményítőt, a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Habverő segítségével simára keverjük.

Tetejére

  1. A tetejét 2 evőkanál eperlekvárral kenjük meg és epret szeleteljünk rá.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2937
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű epres sajttorta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek