r
Nosalty Logó

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 542 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2169 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    591 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 542 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    3790 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 2169 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sózzuk, borsozzuk a szűzpecsenyéket, majd bekenjük mustárral, és megszórjuk majorannával.
  2. Az így előkészített húst egy nagyobb fedeles edényben, pici olajon, kevés vízzel elkezdjük párolni, és megszórjuk apróra vágott hagymával.
  3. A húst állandó forgatás mellett pároljuk úgy, hogy odapiruljon, de vigyázzunk arra, hogy az elpárolgó vizet pótoljuk. Ez állandó felügyeletet igényel, de megéri, mert ez az elkészítési mód igen finom ízt ad a húsnak.
  4. Fél óra múlva adjuk hozzá a felszeletelt gombákat. Bármilyen méretű gomba felhasználható, sőt keverhetjük a fajtákat is.
  5. Pároljuk együtt további 8-10 percig, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.
  6. Az újburgonyát ne hámozzuk, csak alapos mosás után vágjuk ketté, sózzuk, szórjuk meg köménymaggal, és 200 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg. Nagyon finom, még friss salátával is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23116
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal
Gombagasztro 357 recept

Tavasszal nagyon szeretem az újkrumplit, amelyet általában ezzel a gombás raguval szoktam elkészíteni, és valamilyen húst sütök hozzá. Tökéletes vasárnapi ebéd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek