Nosalty Logó

Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1477 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 185 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    574 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3314 micro
Összesen 1477 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket egy kevés vízbe áztatjuk.
  2. A paprikát nagyon apró kockákra vágjuk.
  3. A petrezselymet felaprítjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  5. Egy tálba tesszük a darált húst, fűszerezzük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és petrezselymet, a két tojást, majd a víztől kinyomkodott kenyeret is belemorzsoljuk.
  6. Az egészet kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon lágy a masszánk -nem lehet rendesen formázni- akkor egy-két evőkanálnyi zsemlemorzsát dolgozzunk bele.
  7. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd téglatestet formázunk a masszából (kb. 30x15x5-6 cm). Kicsit a fasírt tetejét is megkenjük olajjal.
  8. Alufóliával lefedjük. (Nem hajtottam rá a tál szélére, hogy a gőz ki tudjon jönni alóla, de a hús még ne kezdjen el pirulni.)
  9. 60-70 percen át így sütjük, majd levesszük az alufóliát, a sütési hőfokot 200°C-ra emeljük és 20-25 percig így sütjük, hogy szép piros legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 676
  • Össznézettség: 384059
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már nagyon régen csináltam fasírtot, pedig szeretjük. Most, hogy vendégek jöttek hozzánk, itt volt az alkalom, hogy újra elkészítsem. (Igazából a vendégek segíteni jöttek egy kis kerti munkára.) Mivel a fasírt hidegen, szendvicsben is finom, így a dolgos emberkéknek ez került a bazsalikomos zsemlébe, egy kis sajt és paprika társaságában. :) További képek itt.

Hozzászólások

Ági78

:) Köszönöm szépen! Békés, boldog ünnepeket kívánok a NoSalty-csapat minden tagjának! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Tegnap csináltam meg,isteni lett!!!!! a paprika nagyot dob rajta :)

Ági78

Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Sajna nekem sohasem sikerul ilyen szepre... a kulso altalaban szaraz lesz a belseje pedig marad hus szinu, nem pedig olyan gyonyoru mint a kepen... mit rontok el?

Ági78

H?ha... hát ez jó kérdés. Lehet hogy meg kellene próbálni kicsit alacsonyabb h?fokon sütni míg rajta van a fólia; bár igaz, így tovább tart az elkészítés, de tuti nem lesz nyers a közepe. Nincs két egyforma süt?, lehet, hogy a tiéd er?sebb. Akár 10-20 °C (vagy még több) eltérés is lehet két süt? sütési h?mérséklete között; hiába ugyanaz a beállítás. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Ági

erka1

Nagyon finom lett. Köszi a receptet !

Ági78

De jó! Nagyon örülök! :) Köszönöm szépen, hogy megírtad!

zsoharkati

Finom lett,köszi a receptet! Kati

Ági78

Örülök, hogy ízlett! :) Köszönöm szépen, hogy megírtad! Üdv: Ági

Adrienn-B.

Életem legfinomabb fasírtja lett :) Köszi a receptet!!!

Ági78

H???... :D Ennek nagyon örülök! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :)

Törölt felhasználó

Ugy gondoltam, most már épp itt az ideje,hogy megdicsérjem ezt a fasírtot, már többször elkészítettem és nagyon finom.... köszi a receptet

Ági78

Nahát! Ennek nagyon örülök! :) Köszönöm szépen, hogy megírtad! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Frissen, de kih?lve is nagyon finom! Tegnap, ma ezt ettük salátával.

Ági78

De örülök, hogy nektek is ízlik! :) Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Sziszti

Sosem voltam egy nagy fasírtrajongó. Egészen eddig, míg el nem készítettem ezt az egyben sültet. Most is éppen sül, immár harmadjára. Nagyon finom! Köszönöm :)

Kozo Marta

Hosszúnak találom a sütési id?t,f?leg fél kiló hús esetén.

witch

Az az egy friss paprika, annyira jó ízt ad az egész fasírtnak. Köszi! L?ve, witch

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.