r
Nosalty Logó

Édes fonott kalács Rhode konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Édes fonott kalács Rhode konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 410 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4927 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 410 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8208.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    5149 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    893.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 4927 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, bele a két tojást, sót, cukrot és a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és nagyon jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, 6 cipót formálunk belőle, és letakarva újra kelesztjük.
  4. A cipókat kb. 50 cm-es rudakra sodorjuk, hármas fonással összefonjuk (aki tud négyes fonást, úgy is lehet, de akkor 8 cipót készítünk).
  5. Nagy méretű, 40x28 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, újra kelesztjük.
  6. Amikor duplájára kelt (megtelt vele a tepsi), felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben először 3 percig nagy lángon, utána takaréklángon szépre sütjük (kb. 20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 471
  • 7 napos nézettség: 1203
  • Össznézettség: 158980
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 28.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára lekvárral kitűnő. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét hétfőn sütöttem, mert a családom és a szomszédok az összes süteményt eltüntették már vasárnap. Nagyon jól kidolgozva egy rendkívül könnyű, laza, finom kalács lett belőle. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek