r
Nosalty Logó

Dunahullám torta szanten konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dunahullám torta szanten konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 630 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 239 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 630 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    292.6 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6412.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2178 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 5037 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kavarttésztáhoza vajatkeverjük kikrémesrea cukorralésvaníliával,adjuk hozzáegyenkénta 4tojást, a citrom levétéshéját. A lisztetszitáljukát asütőporral,és adjuk amasszához.
  2. Hatúlsűrűnektűnikatészta, adjunk hozzáegykevéstejet, ez egy picitlazítrajta.
  3. Felezzük meg atésztát. Az egyikfeléhezadjunk 2ek kakaóport.
  4. Tegyük avilágosmasszátegy 26 cm-es, kivajazott tortaformaaljábakanalanként,majd ráa barnamasszátkanalanként, ígyszépmárványosjellegűlesz atészta.Szórjukráa meggyet, és nyomkodjuk kicsit atésztába.
  5. Előmelegítettsütőbenkb. 180 fokon (légkeverővel160 fokon) 40 percig süssük.
  6. Közbenelkészíthetjükakrémhabot. Avaníliáspudingot tejjelés cukorralfőzzük, kissékeményebbreamegszokottnál, kevergetéssel hűtsük le, hamár épp langyos, adjuk hozzáóvatosan a felverttejszínhabot. Ne várjuk meg, míg teljesen hideg, mert úgy túl darabos maradhat.
  7. Tegyük atortátfélóráraahűtőbe,éskészítsükel acsokimázatatetejére. Ehhezgőzfölött olvasszuk fel a csokit akókuszzsírral, csorgassukóvatosan akrémre, majd fogastortafésűvelhúzzunkmélyebbhullámokatbele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7501
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy klasszikus süti újabb áldozata. Mutatósabb, és a habos krémtől könnyebb, mint az eredeti, vajas krémmel töltött tepsis dunahullám. Ha tehetjük, fogyasztás előtt már egy nappal készítsük, és egy éjszakát legalább legyen hűtőben, így jobban összeérnek az ízek.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?