r
Nosalty Logó

Dolce al limone di Mamma Agata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dolce al limone di Mamma Agata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A limonádéöntethez

Összesen 447 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A limonádéöntethez

Összesen 3563 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A limonádéöntethez

Összesen 287 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 447 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3563 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A limonádéöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Miközben a sütőt 175 fokra melegítjük, kétkaros robotgépbe - legjobb, ha nem mi tartjuk a keverő részt, mert adagonként kell beletenni a hozzávalókat - belekockázzuk a vajat, és 2 percig hagyjuk, hogy habosra keveredjen. Ez idő alatt lereszelhetjük a citrom héját. Majd egyesével hozzáadjuk először a tojásokat, majd a sót és végül a citrom héját, s hagyjuk ismét, hogy jól összekeveredjen.
  2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a masszához öntjük a felét, s utána rögtön a tej felét. Kis idő múlva a maradék lisztet is hozzáöntjük, s végül a tejet. 1-2 percig hagyjuk, hogy összekeveredjen, majd elzárjuk a robotgépet. Fakanállal egyszer-kétszer alaposan átkeverjük.
  3. Kikenjük a formát vajjal, s megszórjuk liszttel, aminek a maradékát kiöntjük a formából. Csak annyi maradjon benne, amennyi megtapad a vajon. Beleöntjük a masszát, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük - nagyon sok függ a sütőtől is, de az a lényeg, hogy a külseje megbarnuljon, de ne égjen meg -. A forma kb. majdnem a feléig lesz masszával, de ne ijedjünk meg, a sütőportól szépen meg fog magasodni. Nagyon fontos, hogy a sütő ajtaját az első 30 percbe semmiképp ne nyissuk ki. Ha üveges a sütőajtó, akkor a folyamat végéig egyáltalán ne, de ha nem üveges, akkor 30 perc után egy pillanatra benézhetünk, hogy milyen a sütemény színe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol megsült-e a torta, mielőtt kivennénk a sütőből.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a limonádét úgy, hogy minden összetevőt összekeverünk egy kancsóban, hogy utána könnyebben a süteményre tudjuk önteni.
  5. Amikor kész a sütemény kivesszük a sütőből, s megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezután még a formában, ráöntünk a limonádéból annyit, amennyit beszív a sütemény. Ezt 10 perc múlva megismételjük, majd újabb 10 perc múlva ismét. Eddigre már a limonádé bő felének el kell fogynia, de inkább a háromnegyedének. Ekkor már elég szottyos lesz a torta. Egy tányérra óvatosan kiborítjuk a tortát, s még a tetejére is öntünk a limonádéból annyit, amennyire úgy gondoljuk, hogy nekünk kellően szottyossá teszi a tortát.
  6. Majd a mogyorót vagy mandulát apróra vágjuk, s megszórjuk vele a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7161
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

A legfinomabb és legkülönlegesebb citromos tortát Mamma Agata készíti. Mivel a szakácskönyve már megérkezett hónapokkal ezelőtt, most pedig érkezett néhány citrom Amalfiból, úgy gondoltam, itt az ideje elkészíteni ezt a nem mindennapi, nyarat idéző desszertet. Természetesen, hazai citromból is elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A limonádéöntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek