r
Nosalty Logó

Disznótoros 2. -kicsit másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tavikavics
Disznótoros 2. -kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15240.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    12693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 3689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A tepsit vékonyan beolajozzuk, beletesszük a hagymát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egész tepsit beborítjuk a kinyomkodott (ha esetleg túl savanyú, akkor átmosott) savanyú káposztával.
  4. A káposzta tetejére rátesszük a hurkát és a kolbászt. Megszúrkáljuk, hogy ne pattanjanak szét, és betesszük a tepsit a sütőbe.
  5. Megsütjük. A hurkát, kolbászt sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megsüljön.
  6. Ha időközben a hurka és a kolbász már megsül, de a krumpli még kemény, kivesszük őket, nehogy megégjenek, kiszáradjanak. Ha valaki a fagyasztóból kivett és még fagyos hurkával, kolbásszal dolgozik, akkor erre nincs szükség, az egész étel pont egyszerre fog elkészülni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 28461
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Disznótoros 2. -kicsit másképp
Tavikavics 12 recept

Ennek az ételnek alapvetően nincs semmi különlegessége. Az újdonságát mindössze az adja, hogy savanyú káposztával párosítjuk az eddig megszokott ízeket. Ahol szeretik a disznótorost - ott főleg télen -, megszokott ez a krumplis, hagymás étel. Ezen változtattam egy kicsit a káposztával, ami ősszel-télen gyakrabban kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek