r
Nosalty Logó

Diósguba-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Diósguba-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 826 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 4959 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 298 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 826 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4959 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót. Adjuk hozzá a kockázott, hideg vajat és morzsoljuk el.
  2. Keverjük a tejszínhez a tojássárgáját, majd adjuk a tésztához, és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva 45 percre tegyük a hűtőbe.
  3. A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és tegyük kivajazott/kilisztezett formába.

A gubához

  1. A kiflit karikázzuk fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára, majd szedjük ki egy tálba.
  2. A tojássárgáját keverjük habosra cukorral és egy csipet sóval.
  3. A tejet öntsük egy lábosba és adjuk hozzá a a vanília magjait, és forraljuk fel. A forró tejből néhány evőkanálnyit öntsünk a tojáshoz, azonnal kavarjuk simára, és a maradék tejet folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá.
  4. Tegyük vissza a tűzre a tojásos keveréket, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd keverjük bele a darált diót.
  5. Öntsük le vele a kifliket, és alaposan forgassuk meg benne. Ha túl száraz lenne, önthetünk hozzá még egy kevés tejet.
  6. A piteformába tett tésztát kenjük meg a szilvalekvárral és halmozzuk rá a kiflit. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig.

A tojáshabhoz

  1. Amíg a guba sült, addig egy csipet sóval kezdjük el felverni a tojásfehérjét.
  2. Amikor már szép habos, kanalazzuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény, tömör habot nem kapunk.
  3. Az előzőleg megsütött guba tetejére kenjük rá a tojáshabot, és tegyük vissza a sütőbe 10-12 percre, amíg a hab egy kis színt nem kap.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12073
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Masszív egy desszert ez: linzertészta, lekvár, mákos guba és tojáshab. Viszont esős napokon valami fenomenális!

Hozzávalók

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek