r
Nosalty Logó

Diós-vajas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Diós-vajas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 932 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 342 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 932 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához megmelegítjük a tejet a cukorral.
  2. Egy tálkába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukros tejet, és hagyjuk feltutni.
  3. Egy 20 x 30 cm-es magasfalú tepsit kivajazunk és kilisztezünk.
  4. A lisztet tálba tesszük, elvegyítjükbenne a sót, beletesszük a puha vajat, a tojást, a felfutott élesztőt,az összes tejet, és néhány perc alatt összeállítjuk. (Elég ragadós tésztát kapunk.)
  5. Rögtön a tepsibe rakjuk, pl. egy kenőlapát segítségével. 30 percet konyharuhával letakarva kelesztjük.
  6. A diót durvára felvágjuk, és 50 g vajat megolvasztunk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  7. A kissé megkelt tésztát az olvasztott vajjal megkenjük, és a maradék 50 g vajat apró kis darabokban a tésztába nyomkodjuk ide-oda. A dióval és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral megszórjuk, és sütőbe tesszük.
  8. Kb. 20-25 perc alatt aranyszőkére sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6479
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-vajas kalács
Vicikó 251 recept

Ez egy közismert és méltán közkedvelt német süti. Az igazi neve Butterkuchen, de csak így -vajas sütemény- olyan szimpla. Legszívesebben pihe-puhának nevezném, mert tényleg az. :-) Egy eredeti német házi receptem. Rendkívül lágy, könnyű kalács. A vaj csodát tesz benne és rajta...!  Langymelegen szinte nem lehet abbahagyni. Szuper gyorsan elkészül (kb. 1 óra ) ahhoz képest, hogy tulajdonképpen kalácsot készítünk. Mandulapehellyel az eredeti, de mi dióval is nagyon szeretjük, most így készítettem. Ha marad másnapra, akkor is ízletes, puha.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek