r
Nosalty Logó

Diós szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Diós szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 574 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4591 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 180 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 574 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2593 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 4591 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el!
  2. Egy tortaformát vastagon vajazzunk ki (lisztezni nem kell).
  3. A tésztát öntsük bele, simítsuk el.
  4. A megmosott szilvákat magozzuk ki. A szilva egyik felét mártsuk meg fahéjas cukorban, borítsuk össze a másik fél szilvával, a mag helyére pedig illesszünk egy fél diószemet.
  5. Az összeillesztett diós szilvaszemeket nyomjuk a tésztába.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 165 fokon süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
  7. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 592
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 39947
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Nem tudok mit írni: egyszerűen meg kell sütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak receptek, amik minden évben a kezembe kerülnek, megcsodálom őket, aztán félreteszem, hogy majd. Ezt a receptet 10 éve pakolgatom :-D Kár, hogy nem sütöttem meg hamarabb, mert nagyon-nagyon finom sütemény! A dió és a szilva remek páros! A tejföltől és a joghurttól puha, nem száraz a tészta. Az újság szerint ez egy régi-régi magyar recept, csak megreformálva. Mindenképp érdemes kipróbálni! Sőt, a diót szerintem mákkal is lehet helyettesíteni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek