r
Nosalty Logó

Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 1058 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 6354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 191 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3786 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cukor
    681 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3085 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22716 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3376 micro
Összesen 6354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a vajat.
  2. Kivajazzuk a tortaformát, és liszttel meghintjük úgy, hogy egyenletesen mindenhol vékonyan bevonja a tortaforma belsejét. A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
  3. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, egy kis szűrőbe rakjuk, és egy kanál segítségével levét egy kis tálkába kinyomkodjuk, húsát félretesszük (csak a levet használjuk fel).
  4. Nagy keverőtálban összekeverjük a cukros-vajas tojássárgáját, a sárgarépát, a darált diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, a fahéjat, a gyömbér levét, a darált kekszet, a vanillincukrot és a csipet sót. A fehérjehabot csak a végén keverjük bele óvatosan. Egyenletesen eloszlatjuk a masszát a tortaformában, majd a sütőbe tesszük, és 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
  5. A citrommázhoz habüstbe tesszük a fehérjét, és habverővel annyi porcukrot (kb. 15 dkg) keverünk hozzá, hogy sűrű, de még kenhető masszát kapjunk. Végül citromlevet adunk hozzá, és a már kihűlt torta tetejét bevonjuk vele. A tortát hűtőbe téve dermesztjük 1 órán át, de tálalás előtt érdemes kivenni, hogy állaga lágyabb legyen. Tálaláskor áfonyalekvárt kínálunk hozzá.

A citrommázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert.
  3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  4. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 9252
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez a torta két nap múlva is puha, szaftos marad, olyan, mintha épp most vetted volna ki a sütőből. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint a közönséges, egyszerű sárgarépának. Ha valaki mégis megijedne tőle, garantálom, hogy a  tortának nem lesz répa íze! Nagyon könnyű desszert, és a gyömbér-citrom- áfonya hármas segítségével kivételesen  fantasztikus lesz az íze.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek