r
Nosalty Logó

Diós répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
voti75
Diós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18452 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 6459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt sárgarépát a tojásokkal, a cukorral és az olajjal elkeverjük.
  2. A diót és a lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval.
  3. Összevegyítjük a két keveréket, és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a répatorta-masszát.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a répatortánk, ha nem ragad a közepébe szúrt tűre tészta, akkor kivehetjük a sütőből. A kihűlt torta tetejét megporcukrozzuk és díszítjük.
  5. Tipp: Ha úgy érzed, hogy jobban szeretnéd krémesen tálalni a répatortát, akkor mascarponés tortakrémet javaslok bele. Ehhez 25 dkg mascarponét keverj ki 7 dkg porcukorral és egy narancs levével, majd töltsd az elvágott tortaalapba. Ez a krém remekül illik a répatortához. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1057
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 10.

Receptkategóriák

Diós répatorta
voti75 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek