r
Nosalty Logó

Diós-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frühwirth Edit
Diós-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2275 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 2275 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, ha kissé kifehéredett, hozzáadjuka cukrot, vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat, az olajat, a fahéjat, a kakaóport és a sütőport is beletesszük, kis ideig még tovább verjük, amíg elkeverednek a hozzávalók. A lisztet és a diót is lazán belekeverjük, hogy ne törjük meg a habot. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába -én 24 cm-est választottam- töltjük. (A forma aljára raktam csak olajjal megkent sütőpapírt, az oldalát viszont csak olajoztam, így szépen kijött.)
  3. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  4. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral (amit nem sajnáltam belőle).
  5. A tetejére mogyorókrémet kenünk. (Nem bajlódtam csokimázzal. Szerintem így sokkal finomabb lett.)
  6. Végül megszórjuk pirított, aprított dióval. Igazából másnapra érnek össze az ízei, de előbb el fog fogyni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11610
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Frühwirth Edit 5 recept

Már rég nem csináltam csokitortát, így csak úgy összeállítottam egyet, és le is egyszerűsítettem, mivel nem volt kedvem mázat csinálni, ezért készen kapható kakaós mogyorókrémmel kentem meg a tetejét, ami igazán jó választás volt, a családomnak is jobban ízlett így. Ezután is így fogom majd készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek