r
Nosalty Logó

Diétás töltött paprika - reform

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diétás töltött paprika - reform
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    20004 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1265 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    5213 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    80015 micro
  • Lut-zea
    3854 micro
Összesen 1726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2790 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket.
  2. A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.
  3. Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot.
  4. Főzzük, míg megpuhul a hús.
  5. Külön tálba kiszedjük a töltött paprikákat, majd a paradicsomos levet behabarjuk. A habarás: zabliszttel, a maradék hideg paradicsomlével és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el.
  6. Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint (én xilitet tettem hozzá, édesebben szeretjük, pláne a gyerekek), majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat, és kicsit összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 60270
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Diétázóknak, cukorbetegeknek, reform konyha kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a töltött paprikát, ideje volt kipróbálni, milyen light verzióban. Mondhatnám tökéletes, nekem jobban ízlik, mint a hagyományos. Az igazi töltött paprika gombócába rizst szoktam tenni, és olajon pirítom hozzá a hagymát, majd a töltelékhez adok 1 tojást is. Most zabpelyhet használtam tojás, olaj nélkül. Nem estek szét a gombócok, sőt:). Rántás helyett pedig habartam. Érdemes nagyobb adagot csinálni, mert kitűnően bírja a fagyasztást! Zabliszt helyett természetesen más szénhidrátszegény liszt is használható a habaráshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek