r
Nosalty Logó

Diabetikus parfétorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus parfétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 4169 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.8 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2858.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    995 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4169 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütünk egy piskótát.
  2. Majd felverjük a tejszínt, amelyet 3 részre osztunk. Egyiket üresen hagyjuk a másikba beletesszük a gőz fölött felolvasztott csokoládét (kicsit hagyjuk hűlni felolvasztás után, és csak akkor keverjük óvatosan a felvert habba, ha nem meleg már), a harmadik részbe pedig a villával összetört málnát rakjuk.
  3. A piskótánkat a cukrászgyűrűben vagy sima kerek tortaformában hagyjuk kihűlni. (Én cukrászgyűrűben sütöttem úgy, hogy csináltam neki alját alufóliából, majd tettem bele egy kerekre vágott sütőpapírt, és beleöntöttem a tésztát, megsütöttem, és ebben hagytam kihűlni.)
  4. Ráöntjük a csokis-habos réteget, és fagyasztóba tesszük.
  5. Amint megdermedt a teteje, ráöntjük a málnás réteget, ezt is hűtjük, és végül a tejszíneset is rátesszük, és díszítjük gyümölcsökkel.
  6. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük, másnap fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és rátekerünk melegvizes konyharuhát a formára, és szépen elválik tőle.
  7. A tetejére olvasztott csokit is csorgathatunk, de nagyon jó simán csak gyümölcsökkel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6162
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diabetikus parfétorta a melegebb napokra, bűntudat nélkül. :D

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.