r
Nosalty Logó

Dalmata torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Dalmata torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 642 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 3841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 642 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes masszához keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd megsütjük a tortát.
  4. A krémhez felverjük a tejszínt, majd lassanként hozzáadjuk a habfixálót.
  5. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és a tejszínből előbb egy keveset, majd az egészet hozzákeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, és hűlni hagyjuk.
  6. Az étcsokoládét is vízgőz felett olvasztjuk meg, és a megdermedt krémre pöttyöket nyomunk belőle. Kb 2 óra alatt megdermesztjük a hütőben.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 36906
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Ajánló

Arra ügyeljünk, hogy az étcsoki ne legyen meleg, mert felolvasztja a fehércsokis krémet, én így jártam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Az agusztusi Blikk Nők Konyha című újságban találtam a receptet. Anyukám szülinapjára el is készítettem. A krém valami fantasztikus, a tejszínhab és a fehércsoki együtt nyerő páros. Sikere lett a családban, azt hiszem, ezt is többször el kell készítenem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek