r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli csodakenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Dagasztás nélküli csodakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 199 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sót és az élesztőt egy tálba szórjuk, majd elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a hideg vizet (tényleg hidegnek kell lennie 13-18 fok között), majd fakanállal vagy kézzel összedolgozzuk a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz.
  3. Ha ez megvan, akkor jöhet egy konyharuha a tetejére, és hagyjuk fermentálódni 12-18 órán át, mindezt szobahőmérsékleten (20-22 fok).
  4. Akkor jó, ha a tetején már megjelentek a buborékok. Ekkor spatulával jó alaposan belisztezett felületre kikaparjuk a tésztát, de fontos, hogy ne keverjük vagy gyúrjuk át, csak borítjuk ki.
  5. Szórjuk meg a tetejét kevés liszttel, majd óvatosan lapogassuk le, ezután a tészta négy sarkát hajtsuk középre. Fogjunk egy konyharuhát, terítsük a munkapultra, és szórjuk meg alaposan búzakorpával és liszttel. A tésztát tegyük a konyharuhára úgy, hogy a hajtogatott fele nézzen lefelé, szórjuk meg a tetejét szintén búzakorával és liszttel, majd hajtsuk rá a konyharuhát, és hagyjuk 1,5-2 órát kelni. (Ha nem akarunk a konyharuhával bajlódni, hagyhatjuk a gyúródeszkán is, de mindenképpen fordítsuk meg, hogy a hajtott fele nézzen lefelé, és takarjuk le konyharuhával.)
  6. Egy hőálló edényt, aminek van fedele tegyünk be a sütőbe 250 fokra, fél órára, hogy jó forró legyen. A pihentetett tésztát borítsuk a forró edénybe úgy, hogy a hajtott fele legyen felfelé, majd tegyük rá a fedőt, és tegyük a sütőbe 30 percre. Fél óra után vegyük le a fedőt, és addig süssük tovább, amíg szép színe nem lesz.
  7. Ha megsült, vegyük ki az edényből, és rácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 611
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39867
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Receptkategóriák

Jim Lahey receptje, amely elsőként a New York Timesban jelent meg, majd végigsöpört az interneten. Én magam meglehetősen szkeptikusan álltam a dologhoz, nem hittem benne, hogy valóban lehet otthon tisztességes kenyeret sütni mindenféle humbuk nélkül. Hát, jelentem lehet, sőt végtelenül egyszerű. Összekeverjük az alkotóelemeket, állni hagyjuk 12-14 órát, majd kiborítjuk a tálból. Gyors hajtogatás aztán egy edény és sütő. Kész is a tökéletes házi kenyér. Szerintem ez tényleg az a recept, amit mindenkinek ismernie kell! Bármilyen lisztből készíthetjük, sima finomlisztből, kenyérlisztből, félbarnából, mindenhogy jó lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!