r
Nosalty Logó

Currys zöldségragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Currys zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 303 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1213 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 303 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    3364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4023 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9042 micro
Összesen 1213 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkockázzuk, megsózzuk, majd félrerakjuk, hogy kicsöpögjön a leve.
  2. A többi zöldséget is célszerű előre előkészíteni: a cukkinit, paprikát, hagymát felkockázzuk (nagyjából ugyanakkorára, mint a padlizsánt), a fokhagymát apróra vágjuk.
  3. A padlizsánt letörölgetve olajban félig készre sütjük, ugyanígy teszünk a kaliforniai paprikával is.
  4. Az olajba, amelyben a zöldségek sültek beletesszük a fűszereket: gyömbér, fahéj, curry, kurkuma, szójaszósz, majd összekavarva levesszük a tűzről néha-néha, és hozzátesszük a fokhagymát is. Gyorsan kell készíteni, mert megéghetnek a fűszerek és a fokhagyma egyaránt.
  5. Majd rádobjuk az apróra vágott újhagymát, picit pirítjuk, és kis vízzel felengedjük (pár kanálnyival csak).
  6. Majd jön a cukkini, amit megkavarva fedő alatt úgy 8-10 percig párolunk a fűszerekkel.
  7. Ezután bele az összes többi hozzávaló: padlizsán, paprika, kókusztej (kókusztejet készíthetünk otthon is: 1 rész kókuszreszelék+2 rész vizet felforralunk, hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk egyen állagúra az egészet).
  8. Hagyjuk rotyogni kb. 15-20 percet, majd a habtejszín felével felöntjük. A másik felét összekeverjük rozsliszttel, majd a rotyogó zöldségek levével fel-felengedve hígítjuk, és beleöntjük az egészet a ragura.
  9. Pár percig még hagyjuk rotyogni, és kész is.:)
  10. Tortilla/gyros pitával, esetleg rizzsel tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6302
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Kicsit pepecselősnek tűnik, de valójában roppant egyszerű az elkészítése. Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus "benéztem a hűtőbe, ezeket találtam, összeraktam valamit" story az egész. Bár hozzáteszem, hogy indiai ihletésű ételre vágytam, így ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek