r
Nosalty Logó

Cukkini-szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkini-szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 514 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3998 micro
Összesen 128 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    15992 micro
Összesen 514 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    476 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket középen kettévágjuk, és hosszában felszeleteljük úgy, hogy legalább 4 szelet kijöjjön mindegyik félből.
  2. Tepsibe fektetjük a szeleteket, és picit megsózzuk.
  3. Felszeleteljük a paradicsomokat, és a cukkini szeletekre helyezzük.
  4. Végül ízlés szerint megszórjuk a "szendvicseket" reszelt sajttal és oregánóval.
  5. 180 Cº-on kb. 20 percig sütjük, majd még kb. 10 percigmagasabb hőfokon (250 Cº)megpirítjuk egy kicsit a sajtot a tetején.
  6. Melegen ajánlott fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11639
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újat és egyszerűt szerettem volna készíteni a cukkiniből, és gondoltam a paradicsommal nem lehet rossz. Nem tévedtem! Tökéletes előételnek vagy vacsorának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek