Nosalty Logó

Csúsztatott palacsinta puncs öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csúsztatott palacsinta puncs öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 229 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 3759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta: a vajat először magában, majd a tojások sárgájával és a cukorral keverjük habosra. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az olajat, sót, tejet, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  2. A töltelékhez a cukrot a reszelt csokoládéval összeforgatjuk.
  3. Sütés: a palacsintasütőben kb. 1 ek olajat melegítünk, egy kis merőkanálnyi masszát beleöntünk. Közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje nem ragacsos. Majd egy tűzálló tálba csúsztatjuk anélkül, hogy megfordítanánk, és a másik oldalát is átsütnénk.
  4. Cukros csokoládéval megszórjuk. Ugyanígy még 5 db, a hagyományosnál vastagabb palacsintát sütünk. A cukros csokoládéval egymásra rétegezzük. FONTOS, a tetejére úgy borítsuk rá a palacsintát, hogy a sült oldala legyen felfelé.
  5. Forró sütőben 10 percig sütjük.
  6. Mártás: a mazsolát vagy áfonyát forró vízbe áztatjuk.
  7. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész a cukorral, vaníliával, rummal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett áfonyát.
  8. Tálalás: a cikkekre vágott palacsintát a maradék cukros csokival megszórjuk, és a puncsmártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3662
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető desszert.

Hozzászólások

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.