r
Nosalty Logó

Csupacsoki torta Grétitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csupacsoki torta Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A savanyú gyümölcsréteghez

A torta összeállítása

Összesen 507 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A savanyú gyümölcsréteghez

A torta összeállítása

Összesen 4042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A savanyú gyümölcsréteghez

A torta összeállítása

Összesen 409 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 507 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4042 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A savanyú gyümölcsréteghez

A torta összeállítása

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habverő segítségével keverjük simára porcukorral, adjuk hozzá a felvert, sózott tojást, szitáljuk rá a lisztet, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze jól az alapanyagokat. Két nagy tömbbe formázva, folpackba csomagolva tegyük hűtőbe a tésztát minimum 1 órára, de akár egy éjszakára.
  2. Nyújtás előtt legalább 10 perccel vegyük ki a tésztát a hűtőből. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk minél kerekebb formára az egyik darabot (ha a másikat később sütjük, akkor azt hagyjuk a hűtőben), majd a másikat.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy mélyebb, legalább 4-5 cm magas, kerek sütőformát, és helyezzük bele a tésztát. Ujjaink segítségével nyomkodjuk a tésztát a formához úgy, hogy a forma alját és oldalát is fedje. Szurkáljuk meg a tészta alját pár helyen, majd fedjük le sütőpapírral, és szórjunk rá fejtett babot vagy sütőgyöngyöket nehezéknek, hogy ne emelkedjen fel a tészta sütés közben (tartsa a formáját).
  4. Tegyük a sütőbe a formát, 15 perc alatt szinte meg is sül a tésztánk. Ekkor vegyük ki belőle sütőpapírral együtt a nehezéket, és toljuk vissza, hogy az alja is teljesen átsüljön, ez maximum 5 percet vesz igénybe. Ha elkészült, vegyük ki és tegyük félre, hogy kihűljön.

A krémhez

  1. Eközben elkészíthetjük a tölteléket. Egy közepes méretű edényben melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk be.
  2. Miután lehúztuk a tűzről, tördeljük vagy reszeljük bele a csokoládét, szórjuk rá a porcukrot, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel benne. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára vele, majd hagyjuk kissé hűlni.

A savanyú gyümölcsréteghez

  1. A kihűlt tortaalapot kenjük meg összeturmixolt vagy apró darabokra vágott friss gyümölcsökből, cukorból, citromléből és citromhéjból készült, összeforralt, majd kihűtött öntettel. Ha nincs otthon friss gyümölcsünk, akkor használjunk valamilyen savanykásabb ízű lekvárt.

A torta összeállítása

  1. Öntsük a gyümölcsrétegre a csokikrémet, és tegyük hűtőbe néhány órára, hogy jól megdermedjen. Ha jól dolgoztunk, akkor könnyen vágható lesz. Tálaláskor kínálhatunk mellé házi tejszínhabot, de magában is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 535
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 78525
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Ha van otthon eper vagy bármilyen más bogyós gyümölcs, akkor vágjuk kisebb darabokba, főzzük össze egy kis cukorral, adjuk hozzá a fél citrom levét és héját, hűtsük ki, és azzal kenjük meg a tortalapot. De használhatunk, narancs vagy citromlekvárt is. Arra figyeljünk, hogy a krémhez és a gyümölcsréteghez megadott mennyiségek csak egy tortához elegendőek! A tésztából azért kell ennyit csinálni, mert egy tojásnak nehéz lenne a felét venni, hogy kisebb sütit készíthessünk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sulis szülinapi bulira készült ez a süti, aminek a különlegessége, hogy egyből kettőt lehet belőle készíteni. Pont ezért is tetszett meg ez a recept, hiszen a sok gyerkőcnek a fél fogára sem lett volna elegendő egy adag belőle. Egy női oldalon találtam a neten, és fotó alapján választottam ki. A fiamtól csak annyi utasítást kaptam, hogy csokis legyen a tortája. Így hát rámentem a küllemre, és bejött.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A savanyú gyümölcsréteghez

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek