r
Nosalty Logó

Csülkös paszulyleves tárkonyosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös paszulyleves tárkonyosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4209 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 421 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9086.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2470 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    1985 mg
  • Foszfor
    3785 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    155 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3904 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 4209 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paszulyt beáztatjuk 2-3 órára, majd a vizet lecserélve, a lemosott csülökkel és a babérlevelekkel együtt főni tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje, mert úgyis lefő róla.
  2. Mikor a csülökből a csontot ki lehet húzni, meg a paszuly is puha (1,5-2 óra), a csülköt kivesszük, a csontot eldobjuk, a többit felkockázzuk fél evőkanálnyi darabokra, majd visszatesszük a lébe.
  3. A hagymát nagyon apróra vágjuk a paprikával együtt, s a zsíron kissé megpirítjuk, megsózva. Hozzátesszük a pirospaprikát, s fel is öntjük kevés vízzel. Kissé forraljuk, majd a levesbe öntjük.
  4. 10 perc főzés után egy kanálka ecetes tárkonyt apróra vágva beleteszünk, s le is zárjuk a tüzet, s fedő alatt hagyjuk lehűlni.
  5. Friss kenyérrel, ecetes hagymával adhatjuk a kosztosok elé.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 35416
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Ajánló

Habár leves, mellé elmaradhatatlan az ecetes hagyma.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kis retró, egyszerű, csak időigényes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek