r
Nosalty Logó

Csülkös paszulyleves tárkonyosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös paszulyleves tárkonyosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4209 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 421 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9086.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2470 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    1985 mg
  • Foszfor
    3785 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    155 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3904 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 4209 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paszulyt beáztatjuk 2-3 órára, majd a vizet lecserélve, a lemosott csülökkel és a babérlevelekkel együtt főni tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje, mert úgyis lefő róla.
  2. Mikor a csülökből a csontot ki lehet húzni, meg a paszuly is puha (1,5-2 óra), a csülköt kivesszük, a csontot eldobjuk, a többit felkockázzuk fél evőkanálnyi darabokra, majd visszatesszük a lébe.
  3. A hagymát nagyon apróra vágjuk a paprikával együtt, s a zsíron kissé megpirítjuk, megsózva. Hozzátesszük a pirospaprikát, s fel is öntjük kevés vízzel. Kissé forraljuk, majd a levesbe öntjük.
  4. 10 perc főzés után egy kanálka ecetes tárkonyt apróra vágva beleteszünk, s le is zárjuk a tüzet, s fedő alatt hagyjuk lehűlni.
  5. Friss kenyérrel, ecetes hagymával adhatjuk a kosztosok elé.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 42979
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Ajánló

Habár leves, mellé elmaradhatatlan az ecetes hagyma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kis retró, egyszerű, csak időigényes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek