r
Nosalty Logó

Csülkös karfiolsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Csülkös karfiolsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 579 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11051.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    8118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    754 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6127 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 2311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss vízben puhára főzzük.
  2. A karfiolt rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, közepes kockákra vágjuk.
  4. Az ecetet a mustárral összekeverjük, a hagymát meg a porcukrot hozzáadjuk.
  5. Kissé megsózzuk, az olajat cseppenként belekeverjük.
  6. A pirospaprikával, meg a fölaprított kaporral fűszerezzük.
  7. Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott csülköt is beleforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5927
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 08.

Ajánló

"A Kárpát-medence éléstárába hívjuk Önöket. Ide a történelmi Csanád vármegyébe, ide Makóra, ahová valamikor az Erdélyi hegyekből a Maros hozta hátán az ételünket ízesítő sót. Ide a Békés-Csanádi löszhátra, ahol 35-40 aranykorona termőképességűek a földek. Ide, ahol Baross László, a még ma is verhetetlen sikértartalmú világhírű Bánkúti-1201-es és 1205-ös búzát kinemesítette. Ide, a Csanádi Montág pusztára, ahol Mezőhegyes irányításával a magyar huszárezredeknek nevelték a Nóniuszt, és a Magyar félvért. Ide, ahol az ősi magyar mangalica fajtának köszönhetően, Csabán, Gyulán és Szegeden megteremtették a magyar kolbász és szalámi világhírét. Ide, ahonnan a makói hagymával és a szegedi paprikával meghódítottuk a világot. Ide, ahol ma, három határ találkozik, de a határ minden oldalán értik a magyar szót, éneklik a magyar népdalt, járják a magyar táncot. Ahol évszázadok óta békésen él egymás mellett magyar, oláh, sváb, rác, cigány és tót. Kik a múltban egymás mellett gyógyítgatták a világháborúkban szerzett fájó sebesüléseiket a Maros gyógyító iszapjában, vagy napjainkban hagymarakás közben szerzett reumájukat, a szinte mindenhol feltörő termálvizeinkben. Jöjjenek el hozzánk, Mi elvisszük Önöket Mezőhegyesre a Nóniusz bölcsőjéhez, Tótkomlósra a Rózsafürdőbe, a szlovák házba, Nagyszentmiklósra, Bartók Béla szülővárosába, Ős-Csanádon megnézhetik Szent Gellért a vértanú püspök szarkofágját, elvisszük önöket az Arad hegyaljai Ménes borvidék pincéibe. Barangoljuk be együtt ezt a dús, bőtermő gazdag vidéket. Ismerjék meg ezt a szorgalmas, dolgos, vendégszerető népet. Nézzék meg Makót, Páger Antal, Pulitzer József, Galamb József, Erdei Ferenc szülővárosát, azt a gimnáziumot ahol József Attila tanulta a magyar nyelvtant. Kóstolják meg a hagymapálinkát, majd utána egyenek meg egy kemencébe sült hagymás csülköt, ahogy mi szeretjük. Koccintsanak hozzá a tüzes Ménesi borral. Hazavárjuk Makóra, a hagyma fővárosába, az ország egyik legvirágosabb városába. Látogasson meg bennünket családjával, bartátaival a Csanádi Húsosfazék Fesztiválon és Kézműves Kirakodó Vásárban, melyen mindezeket átélheti." http://szentgellertborhaz.hu/kemence.html

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csülkös karfiolsaláta
Mártika és Feri 107 recept

"Nem mind csülök, ami fénylik. Csülök és libaételek egyik legnagyobb receptgyűjteménye. És egynéhány hagymarecept, mivel a hagyma kihagyhatatlan. Fogyasszák, készítsék sok szeretettel!" - ezekkel a szavakkal invitál mindenkit a makói Szent Gellért Borház - Dr. Mihály Zoltán és Fiai Termelő és Kereskedelmi Egyéni Cég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!