r
Nosalty Logó

Csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 1111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 6665 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7912 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1185 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.4 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 6665 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a süteményhez

  1. A gyorsabb munka érdekében készítsünk elő minden hozzávalót! Vegyünk egy jó nagy tálat, és első lépésként üssük bele a tojásokat. A cukorral verjük fel jó habosra, hogy szépen kifehéredjen. A következőkben azonban nagyon ügyeljünk a lépésekre, mert semmiképpen sem jó ötlet összekeverni őket, mert akkor nem fog sikerülni a sütemény. Ezt tapasztalatból mondom, mert jártam már pórul én is. :)
  2. Majd a cukros tojáshoz keverjük hozzá az olajat, eztán következhet a dió és a tejföl, ha mindent jól összevegyítettünk, nincs más hátra mint, hogy összekeverjük a lisztet a sütőporral. Ha ezzel is megvolnánk, utolsó lépésként, mielőtt a kakaót is a tésztához adnánk, a lisztet öntsük a masszához. Utolsóként pedig végre jöhet a Nesquik kakaó. :) Ha már minden hozzávalónk a tálban landolt, egyesítsük őket egy könnyű masszává.
  3. Miután a tésztával már nincs több dolgunk, a tepsit készítsük elő a sütéshez. Kissé kenjük meg olajjal, pár csepp bőven elég, ha jó alaposan elkenjük az ujjainkkal! Vegyünk elő sütőpapírt, és vágjuk bele a tepsibe, kissé hagyjunk rá, hogyha kész lesz a sütemény, könnyedén kiemelhessük belőle a tésztát.
  4. Ezek után nincs más dolgunk, öntsük a masszát a tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 180°C 35-40 percig, tűpróbáig. Sütés után a tésztát hagyni kell kihűlni, és csak ez után következhet a díszítés! A tésztát, miután már meghűlt, kenjük meg baracklekvárral. A legjobb, ha hűvös helyen tartjuk a süteményt, mert így kis időt spórolhatunk magunknak. Míg kicsit dermed a lekvár, a csokoládét olvasszuk fel gőz felett. A megfelelő állagú és fényű bevonó csokoládé elkészítéséhez én egy darabka margarinnal együtt szoktam felolvasztani a kockákat. Ezek után a dolgunk csupán annyi, hogy a ráöntjük a tészta tetejére, és szépen elegyengetjük.
  5. Aztán ha már kissé megdermedt a csokoládémáz, díszíthetjük is kedvünkre, engedjünk teret a fantáziánknak!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 23932
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka a fazékban 12 recept

A bevált recepten ne változtass :) Egy nagy kedvenc a bögrés kakaós sütemény története.. Történt ugyanis egy alkalommal, mikor még kollégista voltam. Ez már valóban rég volt, de a mai napig megmosolyogtat a történet, ha eszembe jut. Bár emlékeim szerint nem nevettem, hiszen egy kisebb fajta felfordulást okoztam, de még szerencse, hogy nem jöttek ki a tűzoltók! :) Mivel azon a hétvégén a kollégiumban maradtam, édesanyámtól elkértem a receptet, és körülnéztem a szekrényben. Szerencsére minden hozzávalót felleltem egyet kivéve, a Nesquik kakaót, ekkor született meg az ötlet, hogy újítok, hiszen miért ne lehetne jó a süteménybe a sima cukrozatlan kakaópor is… Így talán nem is lesz olyan nagy a kalóriatartalma, gondoltam, és a boltba sem kellett elmennem. Miután megbeszéltem magammal, hogy így lesz a legjobb, sőt… nekiálltam a süteménynek. Minden jól ment, a tészta nagyon szép lett, és gyönyörű sötétbarna színben pompázott. A gond csak akkor ütötte fel a fejét, miután elkezdtem sütni. Őszintén szólva nem hinném, hogy azon ált vagy bukott a dolog, hogy nem a megfelelő kakaót használtam, mindenesetre azóta eszembe se jutott, hogy ne a Nesquik-et használjam. A süteményem egy ideje már sült, türelmesen várakoztam a szobámban, egyszer csak éktelen zaj riaszt fel, megszólal a tűzjelző, rémület fut át rajtam… egyből a konyha felé rohantam, ahonnan már gomolygott a füst. Lelki szemeim előtt láttam ahogyan a kiskonyha a tűz martaléka lesz, de szerencsémre, csak füst volt, de az nagyon nagy! Eközben már a portás is ott termett mellettem kezében a telefonnal, hogy hívja a tűzoltókat. Miután kinyitottuk a sütőt, és szembesültünk azzal, hogy nincs nagy baj, csak a süteményem ahelyett, hogy gyönyörűen megsült volna, lyuk keletkezett a közepében, és szénné változott. Így azonnal telefonáltunk, és bejelentettük a téves riasztást a tűzoltóságon. Nagyon kellemetlenül éreztem maga, de még szerencse, hogy páran voltunk csak a kollégiumban, mert az nagyobb “égés” lett volna, ha az egész koli rajtam nevet.:) Mindez annak ellenére történt, hogy túl magas hőmérsékleten sütöttem volna a sütit. Elképzelhető, hogy a sütő megadta magát, nem tudom hány éve állhatott ott, mindez a  mai napig egy rejtély számomra. A rosszul elsült kísérletem után szerencsére nem ismétlődött meg ehhez hasonló incidens, így azóta is szívesen készítem el ezt a mennyien finom édes kísértést. Ha szeretitek a Sacher tortát, akkor ezért a receptért rajongani fogtok. 

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek