r
Nosalty Logó

Csokis piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2654 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2654 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 266 Kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválogatjuk és a sárgáját világosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a vaníliát és a joghurtot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a csipet sóval.
  4. A száraz hozzávalókat elkeverjük a nedves hozzávalókkal, amíg éppen összeáll a tészta.
  5. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan a masszához forgatjuk.
  6. A tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 8-10 percen keresztül készre sütjük.
  7. Egy konyharuhát gazdagon megszórunk porcukorral és a piskótát a sütőből kivéve azonnal a konyharuhára borítjuk. Óvatosan leszedjük a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt feltekerjük a piskótát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A habtejszínt elkezdjük verni. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát. Kemény habbá verjük.
  9. A piskótát letekerjük és megkenjük először a lekvárral, majd a tejszínhabbal. Újra feltekerjük a piskótát, ezúttal a konyharuha nélkül.
  10. Letakarjuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  11. Porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 445
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 25.

Receptkategóriák

Egy nagyobb szülinapi torta kisebb részét alkotja ez a recept, de önmagában is megállja a helyét.

Címlapról ajánljuk

További cikkek