r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás piskótaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Csokis-karamellás piskótaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A csokipudinghoz

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 1743 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A csokipudinghoz

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 6961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A csokipudinghoz

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 258 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1743 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    418.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6611.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2448 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.9 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3843 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2750 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 6961 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokipudinghoz

A karamellkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Az 5 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét robotgéppel habbá verjük, és ezután adjuk hozzá a cukrot, vizet és ezzel is dolgozzuk még, míg el nem olvad a cukor.
  2. Majd fakanál segítségével óvatosan hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lassú tűzön megsütjük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a két krémet. A csokipudingot a cukorral a tejben sűrűre főzzük, és mielőtt besűrűsödne hozzákeverjük az olvasztott 20 dkg margarint.
  5. A karamellkrémhez a 20 dkg cukrot megolvasztjuk, és 5 dl langyos tejet, 3 ek lisztet és 25 dkg olvasztott margarint adunk hozzá, és sűrűre főzzük.
  6. Ha meghűlt a két krém, akkor a piskótát kettévágjuk. Alulra a karamellkrémet tesszük, rá piskótát, és tetejére csokikrém kerül, díszítésként tortadarát szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12289
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-karamellás piskótaszelet
Ildikó79 41 recept

Szeretjük a csokis, karamellás dolgokat egyben és külön is. Így megleptem a családot ezzel a kombinációjú sütivel, ami gyors és egyszerű, és hamar elfogyott.

Hozzávalók

A piskótához

A csokipudinghoz

A karamellkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek