r
Nosalty Logó

Csokis fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 8196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    342.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7379.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3236 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1134.2 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2846 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 8196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.
  3. Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.
  5. Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1100
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 341
  • Össznézettség: 334561
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha tényleg oda akarunk figyelni arra, hogy igazi csokis kalácsot kapjunk, célszerű kicsit a kalácsok végeit megnyomkodni sütés előtt, és hagyni a végén a tepsiben kihűlni. Ha így teszünk, isteni finom kalácsot kaphatunk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek