r
Nosalty Logó

Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    3342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    3461 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 1385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit két órával főzés előtt beáztatjuk.
  2. A lila hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt zúza- és szívdarabokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, kicsit sózzuk, nem sokat, mert később is rakunk sót az ételbe *, és másfél óráig főzzük. A vizet folyamatosan pótolni kell.
  4. Másfél óra után a fokhagymát feldaraboljuk, és a pörköltalaphoz adjuk.
  5. A fűszerpaprikát az alaphoz adjuk. A paradicsomot meghámozzuk, a fehérrépával, pritaminpaprikával együtt feldaraboljuk, és a már másfél órája főzésben lévő pörköltalaphoz adjuk. Kicsit sózunk most is, de nem sokat most sem, mert a gersilnél is adunk majd sót az ételbe. *
  6. Fél óráig főzzük össze az eddigieket.
  7. A már 3 órája beáztatott árpagyöngyöt két órai főzés után adjuk hozzá a pörköltalaphoz. Megint kicsit sózunk, most sem sokat, és még egy órát összefőzzük az egészet.
  8. * : a 3. fázisban való sózás összeérleli az alkotókat, ezért egyik alkalommal sem kell túl sok sót tenni az ételbe. Kb. eg-két csipet mindahányszor (ízlés szerint). A gersli "kívánja a sót", és a paradicsom is. Így ha csak a húskészítésnél sóznánk, valószínűleg sótlan maradna az étel.
  9. Ha valaki hozzáteszi az édesköménymagot is, a főzés utolsó fél órájában tegye.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3298
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeszíves-csirkezúzás gersli rizses hús mintájára
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A csirkeszív és csirkezúza lassan fő: 3 óra kb. Érdemes kettévágni őket. A gerslit két órás főzés után adjuk a pörköltalaphoz. 

Hozzászólások

Nagy Levin

Kedves Hanna, köszönöm, elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlett! A római kömény helyett "normál" köménymagot használtam, az édesköménymag nálunk tiltólistán van, bár egyes halételekbe szoktunk minimális mennyiséget használni (hallevesbe). Még egyszer köszönöm!

Mese - Habbal (J. Hanna)

Szia, de jò, szuper, örülök. Szìvesen, és gratula!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!