r
Nosalty Logó

Csirkés lasagne 2. -zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Csirkés lasagne 2. -zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 1224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 4898 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1965.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7861.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    1674 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1643 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    698 micro
  • β-karotin
    4217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    5981 micro
Összesen 4898 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst és a szeletelt gombát. Nagy lángon kevergetve pirítjuk kb. 5 percig, közben a zúzott fokhagymát is beledobjuk.
  2. A paradicsomot közben meghámozzuk (szükség esetén forró vízbe mártjuk előtte), és apró kockákra vágjuk.
  3. A húsos ragut sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomkockákat, együtt még 5 percig tovább főzzük.
  4. A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és fokozatosan adagolva a tejet, a húslevet és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük, közben megsózzuk, borsozzuk.
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Egy akkora tepsit, amibe 4 db lasagnelap pontosan belefér, kivajazunk.
  7. Az aljára sajtos mártást teszünk, majd tésztával befedjük. Erre ismét mártást kenünk, amire a paradicsomos, gombás ragut tesszük.
  8. Az előre megpárolt (vagy vízben előfőzött) brokkolit kisebb darabokra szedjük, és az elterített ragura rakjuk.
  9. Újra tészta következik, és így tovább, míg tart a hozzávalókból. A tetején tészta és sajtos mártás legyen.
  10. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27891
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

A csirkehúst én ízesítettem kevés oregánós fűszerkeverékkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha egyik régebbi számában volt ez a recept, melyet már régóta terveztem kipróbálni. Most végre elkészült, és az eredmény minden családtagnak ízlett.

Hozzávalók

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek