r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 989 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3958 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 989 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3958 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    198 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat előkészítjük, kettévágjuk.
  2. A hagymákat felkockázzuk.
  3. Egy edényben megforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, és a fűszerpaprikát elkavarjuk benne.
  4. Kevés vizet aláöntünk, beletesszük a húsokat, és visszatesszük a tűzre.
  5. Erős lángon pirítjuk, közben megsózzuk.
  6. Ha megpirultak, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a paradicsomokat, és közepes lángon tartva, puhára főzzük.
  7. Ezalatt a lisztet simára kavarjuk a tejföllel.
  8. Ha megfőtt a hús, a tejfölös habarást kicsit felhígítjuk a hús szószával, és beleöntjük a tejfölt a paprikásba.
  9. Összeforraljuk, és ha kell, utánasózunk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 44171
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkepaprikás tejfölösen olívaolajjal
Vicikó 251 recept

Az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb ételünk. Így Magyarország tájékán. Ezt is, mint mindent, mindenki másképp csinálja. Ahány ház, annyi szokás, annyi íz. Én így készítem, így szeretjük. Az olívaolajtól nem kell idegenkedni, én már szinte mindent ezzel főzök, sütök. (Még a rántott húst is.) Sokkal egészségesebb. Az íze pedig nemhogy zavaró, sőt! Még ilyen  "nagyon magyaros"  ízvilágnál sem. Érdemes több mindent kipróbálni vele főzni, sütni. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

mesés színek!

Vicikó

Az én kit?n?, finom, jó békési paprikámnak köszönhetem, az ? érdeme!

Törölt felhasználó

Hihetetlenül finom:) Ezt még biztos elkészítem néhányszor!

Vicikó

Kedves rolier! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik! További jó f?zicskézést, sütögetést kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Már készülök is, hogy a hétvégén ezt kínáljam a vendégseregnek :) Köszönöm a receptet. Olvastam, hogy mindent olíva olajjal készítesz. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor az olajban sütéshez inkább válassz más zsiradékot, mert sajnos az olíva nem bírja túl jól a h?kezelést. A legjobban talán a pálmaolajjal jársz, mert az marad a legegészségesebb a h?kezelés során. Ezt frit?z olajként lehet kapni a nagyobb boltokban és nem is olyan drága. Egyébként egyet értek veled, hogy olíva íze egyáltalán nem zavaró a magyar ételekben, s?t!!!!

Vicikó

Kedves kzs1015! Kedves T?led, hogy egy egész vendégseregnek a receptem alapján készítesz ebédet.....! Ismerem ezt a vélekedést, amit írsz az olivaolajban való sütésr?l, de nekem más a véleményem és a tapasztalaton is. Az olivaolaj 230°C- on kezd égni, míg pl, a napraforgóolaj 170-en. Tudom Te a pálmaolajról írtál. De a pálmaolaj gyártását elvb?l nem támogatom, mert a földünkön a legértékesebb területeken, az ?serd? részeken termesztik a növényt, amib?l nyerik az olajat. Egyre nagyobb területeket írtanak ki azért, hogy a nagy multicégeket, akik az els?dleges és legnagyobb megrendel?k, kielégítsék. És még ha ki is vágják, megszüntetik a pálmaültetvényt, utána semmi sem terem azon a területen, mert egy bizonyos anyag van a gyökerében, ami " megmérgezi " ott a földet! A vadállatok életterér?l már nem is beszéltem, amit ugye elvesztenek ezáltal ?k is!!!! Nekem ezek is nagyon fontos dolgok! Egész röviden ez a véleményem a pálmaolajról! Így maradok az évezredes, bevált jó min?ség? extra sz?z olivaolajnál. Szép hétvégét kívánok Neked a vendégeiddel és további jó sütést- f?zést! Üdv: Vici

r.evike

Biztos nagyon finom így is a pörkölt. De én maradok a napraforgóolajnál vagy a házi zsírnál, mert negyedannyiba kerülnek, mint az olívaolaj. És sajnos a mai világban ez igen fontos tényez?.

Vicikó

Kedves Évi! Igazad van, természetes a választás lehet?sége. Én nem szerettem sosem a napraforgóolaj szagát, így ha oliván kívül más olajat használok, akkor az repceolaj. Érdekes volt, mikor egy id? után rájöttem, hogy mióta olivaolajjal f?zök, azóta sokkal kevesebb zsiradékot használok! Nem fogyott egyszer?en annyi olaj. Pl. a hús sütése is megy sokkal kevesebb zsiradékban, mint azt régen csinálták- tuk. De a házi zsír is finom! Pl. ha kacsát, libát sütök, akkor annak is elfogy a zsírja:-)) Nyáron ha lecsót teszek el, csak kizárólag sertészsírral készítem. A állati eredet? zsiradékkal egyébként meg egészségügyi okból is kell a családunkban vigyáznunk, a koleszterin miatt, sajnos. De ha veszed a zsírt, akkor az sem olcsó? És olivaolajból is nagyon sokféle van. Pomace ( oliva) olajat viszont nem érdemes venni, mert az is 100%-ban finomított. Az a legolcsóbb. Boldog új évet, és minden jót kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Na, de paprikásba olajat? Ne na... Nem Magyaros...

Törölt felhasználó

Imádom! :)

Mona

Olvasom az olívaolaj-pálmaolaj fejtegetést a hozzász.-okban: ez a recept nyugodtan mehet olívával, mert f?zzük a húst (a mediterránumban salátákhoz vagy f?zéshez használják már a legrégebbi id?k óta) - sütéshez viszont (a valóban magas h?hatás miatt): kókuszolaj, aminek kiváló a h?állósága, mellékíze sincs.

telstar

Nekem 100 g készételben 246 kCal "jött ki". Nálad ez 156. Szerintem nem vetted figyelembe a párolgást (nálam ez 562 g volt). Persze ennek csak a fogyózók szempontjából lehet jelent?sége. Ha van egyáltalán olyan (rajtam kívül), aki a csirkepaprikás diétában hisz...:) Tényleg finom és elég egyszer? elkészíteni. A "6. Ha megpirultak, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje" javaslat teljesíthetetlen! Fél deci víz mit tud ellepni? Legközelebb kipróbálom kókuszolajjal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek