r
Nosalty Logó

Csirkemell őzgerinc formában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
István mester
Csirkemell őzgerinc formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 694 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2772 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 694 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7154.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    3391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2772 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 248 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk.
  2. A tojásokat, a sajt nagy részét, a lisztet és a tejfölt, a fűszereket (vigyázat, a szalonna amúgy is sós!) és a petrezselymet összekeverjük. Ha híg, több liszttel, ha sűrű, akkor még egy tojással hígítjuk. Belekeverjük a húst.
  3. Az őzgerinc sütőt sütőpapírral kibéleljük, és keresztbe belehajtogatjuk a bacont úgy, hogy a végei két oldalt lelógnak. Beletöltjük a masszát, és a bacon kilógó végeit visszahajtjuk rá.
  4. A tetejére sajtot szórunk vagy tejfölt kenünk rá, és meghintjük prézlivel. Ki, hogy szereti. A képen az egyik adag sajttal, a másik prézlivel készült.
  5. Befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Az utolsó 20 percet már fólia nélkül, hadd barnuljon a teteje.
  6. Ha kész, akkor a sütőpapír kilógó végeit megfogva kiemeljük a formából, és egy tálaló edényre helyezzük, óvatosan lehengergetjük kivéve alóla a fóliát.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 37713
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Roppant gusztusos, finom étel. Az itt leírt adag egy normál sütőformát töltött meg. A képen két adagnyi látszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek