r
Nosalty Logó

Csirkemájparfé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Csirkemájparfé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4990 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3626 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    470 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    4525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36380 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5926 micro
  • Kolin:
    2049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36255 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 4990 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2130 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tisztított vajat: negyed kilónyit beleteszünk egy lábasba, és a legalacsonyabb hőmérsékleten melegítjük kb. fél órán át. Közben néha leszedjük a tetején lévő habot.
  2. A tisztított vajat leöntjük egy másik lábasba, felhevítjük és megsütjük benne a zsályleveleket. (A zsálya mennyi ízt kölcsönöz a vajnak.) A megsült zsályaleveleket papírtörlőre szedjük.
  3. Serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfűleveleket is.
  4. Magasabbra állítjuk a hőt, mehet bele még egy kis olaj, majd a megtisztított csirkemáj, és most jön a lényeg: maximum 4, de inkább 3 és fél percig sütjük a májakat, vagyis nem szabad keményre sütni. Rozé legyen a belseje, ekkor érjük csak el a tökéletes végeredményt.
  5. Mindenestül egy mély tálba öntjük a serpenyő tartalmázt, és botmixerrel pépesítjük. Kisebb darabonként hozzádolgozzuk a vaj másik felét (25 dkg), szintén botmixerrel. Kóstolunk és sózzuk-borsozzuk.
  6. Az egészet sűrű szitán átnyomjuk, majd egy megfelelő méretű tálaló edénybe simítjuk.
  7. Dermedésig hűtőbe tesszük.
  8. Mikor már megkeményedett a csirkemájparfénk, ráöntjük a zsályás tisztított vajat és elrendezgetjük rajta a zsályachipseket.
  9. Újra megy vissza a hűtőbe, további dermedésig, illetve fogyasztásig.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13592
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a tetején lévő zsályás tisztított vajat nem is magasztaltam... Egyszerűbb, ha mindenki megkóstolja. Érdemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek