r
Nosalty Logó

Csirkecsíkok zöldbors mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkecsíkok zöldbors mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Összesen 327 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Összesen 978 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Összesen 116 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 327 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    2608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 978 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Elkészítés

A zöldbors mártáshoz

  1. A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha már minden oldala fehéredésig (vagy kicsit tovább) pirult, hozzáadjuk a zöldbors mártás összetevőit (a zöldborsot szűrőbe téve öblítsük át, mert elég ecetes, sós lében teszik el).
  3. Engedjük fel a csirke alaplével, és főzzük fedő alatt 6-7 percig, majd öntsük rá a tejszínt is, és azzal is forraljuk össze.
  4. Egy evőkanál hideg vízzel keverjük el a keményítőt, és öntsük a mártáshoz. Keverjünk rajta kettőt, és zárjuk el a gázt, mert ennyi idő alatt be is sűrűsödött a szósz.
  5. Itt tojásos rizzsel tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 31670
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkecsíkok zöldbors mártásban
Évi néni 1830 recept

Teljesen mást akartam főzni (kínait), de természetesen gyorsan. Aztán jött a gondolat, hogy még jobban lerövidíthetem az időt, de ekkor már a köret készült. Így lett ez a furcsa ebéd, ami jó pikáns volt.

Hozzászólások (1)

lindros

Remek! Új íz a csirkemell világában.

Évi néni

Köszönöm. Igyekszem minél többféle képpen elkészíteni, mert nálunk gyakran kerül az asztalra a csirkemell.

Hozzávalók

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek